DOLAR

32,4065$% 0.17

EURO

35,3242% 0.13

STERLİN

41,6838£% 0.89

GRAM ALTIN

2.323,31%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,19

BİTCOİN

2297137฿%2.41259

a

Birkan Uzun’un adı, KKTC’nin en yüksek zirvesi olan Selvili Tepe’de yaşayacak

Birkan Uzun’un adı, KKTC’nin en yüksek zirvesi olan Selvili Tepe’de yaşayacak. Bakanlar Kurulu’nun bu yönde aldığı kararın ardından bugün Selvili Tepe’de düzenlenen törenle, zirveye “Birkan Uzun Selvili Tepesi” levhaları yerleştirilerek , isimlendirme töreni gerçekleştirildi.

Birkan Uzun’un babası Cengiz Topel Uzun törende, aile olarak çok anlamlı ve duygusal bir gün yaşadıklarını belirterek, oğullarının adını KKTC’nin en yüksek zirvesine veren kararlarından dolayı Bakanlar Kurulu’na teşekkürlerini sundu.

Birkan Uzun’un yaşamı boyunca , eğitimde, sporda, iş yaşamında önüne hep yüksek hedefler ve idealler koyduğunu ve bunlara ulaşmak için çalıştığını kaydeden Cengiz Topel Uzun, oğlunun en büyük hayalinin 7 kıtanın 7 zirvesinde KKTC bayrağını dalgalandırmak olduğunu anımsattı.

Birkan Uzun’un eğitim, kariyer ve spor yaşamındaki başarısı, hedeflerine ulaşmak için azimle ilerlemesi ve içinden çıktığı topluma bağlılığı ve vefa borcunu ödeme şeklinin toplum ve devlet yetkilileri tarafından kabul görmesi ve bunun yeni nesillere aktarılacak olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Uzun, “Gençlerin, Birkan’ın son tırmanışında videoya aldığı “Aklınıza koyduğunuz her şeyi başarabilirsiniz, buna kimse engel olamaz, ambargolar da engel olamaz her şey akılda ve kalpte biter” sözlerini her zaman hatırlamalarını istedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki akademik ve mesleki yaşamında ve bir sporcu olarak, birçok başarıya imza atan Birkan Uzun’un, KKTC’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Uzun’un , gittiği her yerde aşkla bağlı olduğu vatanını, bayrağını tanıtmak için çalıştığını, hedefinin ise 7 kıtanın en yüksek 7 zirvesinde, KKTC Bayrağını dalgalandırmak olduğunu anımsatan Arıklı, vefatının ülke için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

Bakan Arıklı, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, “Birkan Uzun Selvili Tepesi” adının, coğrafya kitaplarına, haritalara geçerek yaşatılacağını kaydederek, yaşamının ve ideallerinin genç nesillere örnek olması gerektiğini belirtti.

Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında, Birkan Uzun’un adının, KKTC’nin en yüksek zirvesi olan Selvili Tepe’de yaşatılacağını, haritalara ve coğrafya kitaplarında yer alacak adıyla, onun örnek alınacak idealleri, hedefleri ve başarılarının öğrencilere ve gelecek nesillere aktarılacağını söyledi.

Üstel, Kıbrıs Türk gençlerinin tüm engellemelere ve uluslararası ambargolara rağmen, gerek münferit, gerekse devletlerinin teşvikiyle dünyanın dört bir yanında, koydukları hedeflere ulaşmak için canla başla uğraş verdiğini belirtti.

İçindeki vatan ve bayrak aşkıyla, ülkesinin bayrağını 7 kıtadaki en yüksek 7 zirvede dalgalandırma hedefi koyan merhum Birkan Uzun’un, ambargolara rağmen bu hedefini tamamlamaya çok yaklaştığını ancak 5’inci zirveyi tamamlamasının ardından bir kayak kazasında yaşamını kaybettiğini anımsatan Üstel, adının yaşatılması ve yeni nesiller tarafından örnek alınmasının önemine vurgu yaptı.

Başbakan Üstel, akademik, spor ve mesleki yaşamındaki başarılarıyla, bulundukları farklı ülkelerde, ülkenin bayraklarını dalgalandıran gençlerle hükümet olarak gurur duyduklarını da dile getirdi. BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0