DOLAR

32,4946$% -0.01

EURO

34,9729% -0.18

STERLİN

40,7904£% -0.23

GRAM ALTIN

2.440,23%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,27

BİTCOİN

฿%

a

Çavuşoğlu: Öneri sunmadan toplumu yanıltacak açıklamalarda bulunuyorlar

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, iki öğretmen sendikasının yaptığı eylemle ilgili açıklamada bulundu.
Bakan Çavuşoğlu, iki öğretmen sendikanın, Öğretmenler Yasası’na yapmak istedikleri değişikliğe herhangi bir öneri sunmadan toplumu yanıltacak açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, “Geçen dönemde hazırladığımız değişiklikle birlikte burada eylemler yapıldığında [AB öğretmenle] ilgili büyük bir tartışma olmuştu. Oysa biz bunu bir süre önce geri çekeceğimizi ve komiteden reddettireceğimizi ifade etmiştik. Ona rağmen üyelere [AB öğretmenle] ilgili düzenlemeler yapılacağını maalesef söylemeye devam ediyorlar. AÖA’nin kapatılacağını söylüyorlar. Oysa AÖA güncellenerek daha güçlü devam etmesini sağlayacak şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Hizmetiçi kursların nasıl yapılması gerektiği ve öğretmenlerin bu kurslara katılımını sağlamak adına tüzük yapma yetkisi almak için bir yasa değişikliği yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, öğretmen sendikalarının, eylemde eğitimin niteliğinden bahsettiğini ancak, öğretmenlerin bilgilerinin güncellenmesine karşı çıktıklarını kaydetti.

Yasada olmasına rağmen, müdür muavinlerinin derse girmesi konusunda büyük kayıplar olduğunu belirten Çavuşoğlu, bu yasada, müdür muavinlerinin de haftada 4 saat derse girmesini sağlayacak düzenleme yapıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Yurt dışında okuyan, okul öncesi ve sınıf öğretmeni bölümlerinde okumak isteyen öğrencilerimize aslında Bakanlar Kurulu’nda olan bir yetkiyi yasaya aktaracak bir açılım var. Bu konularda tabii ki bizi özel okullara öğrenci taşımakla, müşteri bulmakla suçlarlarken tam gün eğitime de karşı çıkıyorlar. Tam gün eğitime gelecek yıl geçeceğimizi söyledik ve bununla ilgili birçok şikayette bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin hizmetiçi eğitime gitmek ve tam gün eğitime katılmak istemediğini kaydeden Çavuşoğlu, öğretmenlerin hem çağdaşlık ve güncellemeden bahsettiğini hem de yasanın yıllardır güncellenmediğini biliyor olmalarına rağmen güncellenmesine destek olmadıklarını söyledi.

Yasal değişikliklerin toplumun ve eğitimin geleceği için olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “aylardır buradayız ve aylardır bu konularla ilgili sadece yasanın görüşülmemesi yönünde tavır sergiliyorlar. Bunun alternatif açılımını ortaya koymuyorlar” dedi.

Hiçbir öğretmenin haysiyetini rencide edecek bir durum olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, yapılmaya çalışılanın sürekli gelişen bilgileri, düzenlenecek hizmetiçi kurslara öğretmenlere aktarmak olduğunu kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu, “öğretmenler yasasında sağlayacağımız diğer bir konu da herkesin yasada bulunan ders saatine bir tamam girmesini sağlamaktır” dedi.

Çavuşoğlu, “Öğretmenler Yasası konusunda öğretmenlere uzun bir süre de verdik. Anlayışlarını oluşturmaları için sabır da gösterdik. Salı günü bu yasa görüşülecek ve bu yasayı güncelleyerek öğretmenlerimizin birikimlerinden daha fazla faydalanacak şekilde ve onlara daha fazla katkı yapabilecek şekilde bir düzende yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yasa ile öğretmenlerin sorumluluklarına hiçbir ek getirilmeyeceğini belirten Çavuşoğlu, ek olan tek şeyin hizmetiçi kurslara katılma yükümlülüğü olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, hizmetiçi kursların da öğretmeni zora sokmak için değil, sınıfta daha güçlü olmasını sağlamak için gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, öğretmenler samimi iseler ülke insanına daha fazla hizmetin yolunu arama çağrısı da yaptı.
“Öğretmenler Yasası’ndaki ders saatlerini bile doldurmuyorlarsa, müdür muavinleri yasada olmasına rağmen derse girmiyorsa ve öğretmenler hizmetiçi kursalara katılmıyorlarsa tedbir almak durumundayız” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gülseren Kışlası’nda Temsili Askerlik Uygulaması töreni yapıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0