40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği ile Kıbrıs Türk Kürek ve Yelken Federasyonu heyetini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada denizcileri KKTC’nin 40. yıl dönümü dolayısıyla ülkemizde görmekten dolayı duyduğu mutluluğu paylaşarak denizcileri kutladı ve başarılar diledi.
Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı için Anavatan Türkiye ile birlikte bu coğrafyada önemli bir milli mücadele ortaya konulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, milli siyasetin sürdürülmesinde Mavi Vatan’da hem güvenlik hem de doğal kaynaklar noktasında Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’nin deniz yetki alanlarına ve denizlerimizin zenginliğine sahip çıkmanın önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin en güneydeki Türk devleti olarak bölge istikrarı ve güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, Ege adalarından sonra Kıbrıs’ı da Yunan adası yapma çabası ile oynanan oyunlara asla izin verilmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Anavatan, Yavru Vatan, Mavi Vatan biz birlikte güçlüyüz, birlikte geleceğe yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Dr. Zafer Türkmen de yaptığı konuşmada, dernek ve derneğin Mavi Vatan’da yürüttüğü etkinlikler hakkında bilgi verdi. Türkmen, 15 Kasım dolayısıyla KKTC’de bulunduklarını ve 40. yıl anısına yelkencilerin katılımıyla Girne’de sevgi çemberi etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, Filistin’de yaşanan acılarla ilgili açıklama yaptı: “Batı sessiz BM işlevsiz”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166977 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55796 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48452 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
46276 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
39157 kez okundu