49,6090$%0,08
55,5785€%-0,14
66,4170£%-0,14
6.384,76%-0,62
10.548,00%-0,08
฿%
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’nin , Rock Ruby Hotel dosyasının kapatılmasına onay vererek, KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu’nu (TMK) bir kez daha işlevini sürdüren bir merci olarak kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasında, “Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’nin 17-19 Eylül’de Strazburg’ta gerçekleştirdiği toplantıda mülkiyet konusu ele alındı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin mülkiyet rejimimizin uluslararası hukuka uygun olduğuna ve Taşınmaz Mal Komisyonunun etkin bir çare oluşturduğuna karar verdiği Demopoulos kararının sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü baskıyı uygulayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) amacına ulaşamadı” dedi.
Tatar açıklamasında “Ülkemiz aleyhine başlatmış olduğu baskı politikasına yasal kılıf arayan Rum Yönetiminin bu girişimleri kararların uygulanmasının denetiminin kapatılmasına bir adım daha yaklaşılmasını da engelleyemedi.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Gelinen aşamada, KKTC devleti olarak, Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle Taşınmaz Mal Komisyonu’nun etkin bir şekilde çalışmasını teminen tüm adımlar atılmaktadır. Bu kapsamda, 2021 yılına kadar TMK tarafından hükmedilen tazminat kararları sonuçlandırılmıştır. Bundan sonraki dönemde TMK’nın etkinliğini daha da arttırmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz.”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Güney Kıbrıs’ta Faaliyet Gösteren Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) ile Bir Araya Geldi
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168990 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57820 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50458 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48264 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41119 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR