DOLAR

32,3302$% 0.22

EURO

35,0767% -0.17

STERLİN

40,8273£% -0.47

GRAM ALTIN

2.279,87%0,12

ÇEYREK ALTIN

3.952,00%-0,55

BİTCOİN

2279502฿%1.26571

a

Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Konferansı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin organizasyonunda düzenlenen “Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Konferansı”na katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konferansta yaptığı konuşmada uluslararası konferansta olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, konferansta yapılacak sunumların ardından hazırlanacak raporların önemli katkıları olacağını ifade etti.

Dünyada yaşanan gelişmeler yakından takip edilerek ülkede de uygulanması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, hayatı olumsuz etkileyen iklim değişikliği ve hava kirliliğine karşı çevre dostu malzemeler kullanılması , yenilenebilir enerjiden faydalanılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, artan enerji fiyatları ve bina maliyetleri nedeniyle mimar ve mühendislerin teknolojiden yararlanarak evleri, kamu binalarını ve yolları günümüze uygun, sürdürülebilir şekilde tasarlaması gerektiğini aktardı.

Ülkemizde elektrikte güneş enerjisinden faydalanıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kabloyla Türkiye’den elektrik getirilmesi durumunda Avrupa’daki enterkonnekte sisteme dahil olunacağını, böylece güneş enerjisinin kapasitesinin artırılacağını ve tüketim maliyetlerinin düşeceğini ifade etti.

Ülkede mimar ve mühendislerin dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, binalarda güneş enerjisinden ve çevre dostu malzemelerden de yararlanıldığını kaydetti.

Türkiye’de meydana gelen depremin ardından ülkedeki binaların depreme karşı dayanıklılığı konusunda kontrollerin sürdüğüne işaret eden Tatar, depreme karşı dayanıklı binalar yapılarak hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti. KKTC‘deki üniversitelere 144 ülkeden yabancı öğrenci geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yabancı yatırımcıların da ülkeye geldiğini ve ekonomiye olumlu etkisinin bulunduğunu kaydetti.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0