DOLAR

32,3661$% 0.14

EURO

35,0515% -0.16

STERLİN

41,0995£% 0.28

GRAM ALTIN

2.322,24%0,15

ÇEYREK ALTIN

3.993,00%0,02

BİTCOİN

2292718฿%2.85117

a

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yasama görevini gerçekleştirdi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yasama görevini gerçekleştirdi.
Danışma Kurulu’nun Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi’nin halkın bilgisine sunulmamasına ilişkin kararı Meclis’te tartışma yarattı.

Söz CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman karara tepki gösterdi ..

Kararın geri çekilmesini isteyen Erhürman, bunun yeni bir iç tüzük ihlal yöntemi olduğunu kaydedetti.
UBP Milletvekili Özdemir Berova ise, yasa önerisinin içerik öğelerinin Şubat’ın ortasından beri tartışıldığını belirterek, bugün itibarı ile yasa önerisinin tüm maddeleri ve içeriklerinin web sitesinde halkın bilgisine getirildiğini belirtti.

Berova, ilgililerin komiteye çağrılıp, tekrar dinleneceğini de söyledi.

Berova, tartışma yaşanmaması için öneriyi çektiklerini, gelecek Çarşamba günü bunu konuşacaklarını kaydetti.
Daha sonra UBP Milletvekili Özdemir Berova’nın öneri sahipleri adına sunduğu Doğal Afet Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Ad-Hoc Komitesi gündeminde bulunan Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi okundu.

UBP Milletvekili Özdemir Berova söz alarak, yasa önerisi hazırlanırken iki temel ana faktörün söz konusu olduğunu, bu faktörlerin gelirlerin nereden geleceği ve giderlerin ne amaçla kullanılacağı olduğunu kaydetti.

Berova, giderlerin nerede kullanılacağı konusunda tam mutabakat sağladıklarını söyledi.

Berova, maaş kesintileriyle ilgili olarak ise Maliye Bakanlığı’nın projeksiyonunda kamu ve özel sektörden alınacak olan katkıların toplam oluşturulan gelir kaleminin yüzde 30’una tekabül edeceğinin net olarak ortaya konduğunu belirterek, kesintilerin yüzde 70’inin diğer kalemlerden geleceğini ifade etti.

Genel Kurul’da Başbakanlık’ın, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan İmar Değişiklik Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesine ilişkin tezkeresi de okunarak bilgiye sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bir yasa tasarısına da onay verildi.

“Birleştirilmiş Kamu Sağlık Çalışanları Değişiklik Yasa Tasarısı” Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi.
Meclis Genel Kurulu, yasa tasarının kabulünün ardından bugünkü oturumu tamamladı, Meclis’in bir sonraki genel kurulu yarın saat 10.00’da yapılacak.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0