40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
DAÜ-SEN’den yapılan açıklamada, bir süredir Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun bazı mevzuat dışı taleplerine hükümet partilerinin temsilcilerinden oluşan VYK’nın oy birliği ile “hayır” dediği ileri sürülerek, bu nedenle görevden alma tehdidinde bulunulduğu iddia edildi.
Bu durumun en son meclis bütçe komitesindeki tartışmalarda da net bir şekilde ifade edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Eğitim Bakanı yasal olmadığını bildiği halde VYK’dan kurum yararına olduğunu düşündüğü taleplerde bulunduğunu bütçe komitesinde net bir şekilde ifade etti, VYK başkanı ise yasa dışı talimatlara uymayacağını ve Eğitim Bakanının isterse kendisini görevden alabileceğini ifade etti.”

Açıklamada, VYK’nın görevden alınma talebinin bütçe başarısızlığı değil yasa dışı olduğu savunulan taleplerin yerine getirilmemesiyle ilgili olduğu öne sürüldü.
“Bugün bu konular tartışılırken, DAÜ’de sınavsız, münhalsiz çok sayıda müdür, amir atamalarının vekaleten Rektörlük tarafından yapıldığı” belirtilen açıklamada, “DAÜ’de devlet katkısı araç olarak kullanılarak, tam bir partizanlık yapılıyor” iddiasında bulunuldu.
Açıklamada, görevden alma önerisinin işleri düzeltme amacıyla değil partizanlık uygulamalarının önünü açabilmek için yapıldığı savunuldu.

Kaynak : Halkın Sesi

“Bitki Koruma Makineleri ve Kalibrasyonu” eğitimi gerçekleştirildi
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166697 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55515 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48171 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
45998 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
38874 kez okundu