DOLAR

32,4968$% -0.15

EURO

34,9629% 0.28

STERLİN

40,7585£% 0.37

GRAM ALTIN

2.435,89%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,07

BİTCOİN

2074748฿%-1.44736

a

DAÜ’de Emekçi Kadınlar Günü Paneli

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde bazı kadın milletvekillerinin katılımıyla panel gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Doğu Akdeniz Üniversitesi Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, bir devlet üniversitesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini önde tuttuklarını ve bu konusunda birçok sivil toplum örgütüyle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Panelde konuşan Ulusal Birlik Partisi milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, bu yıl 8 Mart’ın deprem felaketinin gölgesinde idrak edildiğini belirterek, bu felakette; emek vererek kurduğu evini, evladını, eşini kaybederek acıyı en çok kadınların çektiğini söyledi.

Resmiye Eroğlu, Canaltay konuşmasında, siyasette kadının yerine de vurgu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Sıla Usar İncirli de, dünyanın her yerinde kadın erkek eşitsizliğinin devam ettiğini belirtti.

İncirli, bu konuda önemli aşamalar katedildiğini ancak hala istenilen noktada olmadığını kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Yasemi Öztürk de, Cumhuriyet Meclisi’ndeki cinsiyet kotasının önemine vurgu yaparak, siyasete atılacağı yıllarda “girme kazanmazsın” söylemleri olduğunu, bir kadın olarak önyargıları kırarak hiçbir zaman kararından geri dönmedigini söyledi.

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars da konuşmasında, “8 Martı niye hala var? Çünkü kadınlar ciddi haklar elde etti ancak yeterli değil” şeklinde konuştu. Baybars, hayatın her alanında kadınların başarılarıyla var olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de, hayatın her alanında hala daha kadınla erkeğin olması gerektiği gibi eşitlik noktasında olmadığını ifade etti.

Kadın ve erkeğin eşitliğinin hayatın pratiğine yansıtılması gerektiğine vurgu yapan Özdenefe, kadın erkeğin birbirine dayanarak alışılagelmiş klişeleri kırılabileceğini söyledi.BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Colin Stewart’ı kabul ederek görüştü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0