34,6232$% 0.53
36,7399€% 1.19
43,9295£% 1.09
2.904,43%2,39
4.966,00%2,97
฿%
ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, ING Taksitle ürününü yurt dışına ING’nin faaliyet gösterdiği diğer ülkelere de ihraç edeceklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Kırmızı, “Hem bilgi birikimimiz, hem teknolojimiz hem de inovatif yapımızla dünyada da oldukça farklılaşıyoruz. Ana hedefimiz, Taksitle, cebimdeki danışman gibi bir çok dijital uygulamamızı dünyadaki diğer ING ülkelerine buradan ihraç edebilmek. Umarım yakında başka ING ülkelerinde bu uygulamalarımızı hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız bu yönde ” dedi.
‘Yeni nesil bir ödeme sistemi’
ING Taksitle’yi yeni nesil bir ödeme sistemi olarak konumlandırdıklarını vurgulayan Kırmızı, hem üye işyeri hem de tüketici için daha iyi bir değer önerisi olduğunun altını çizdi. Kırmızı, uygulama ile tüketicinin satın alma gücünün daha zorlaştığı bir dönemde hem üye işyerinin daha fazla ciro elde etmesini hem de tüketicinin o ürün ve hizmete ulaşmasını sağlayacak bir süreç tasarladıklarını ifade etti.
‘Üye işyeri kendi kampanyasını kendi yapabiliyor’
Sağladıkları ana faydanın esneklik olduğunu belirten Kırmızı, “Bugün 36 aya kadar taksit yapabilme imkanını vermek demek aslında tüketicilerin çok daha rahat alışverişlerini tamamlaması, otomatikman da iş ortağımızın kendi satışını yapabilme kabiliyetini onlara getiriyor. Kredi kartı ve pos dünyasına bakıldığında hem taksit sayıları hem de kart limitlerindeki sıkışmadan dolayı şu anda ticaretin zorlandığı anlar görüyoruz” dedi. Uygulamada üye işyerinin taksit sayısını kendi seçebildiğini ya da ertelemeli dönem koyabildiğini ifade eden Kırmızı, “Bu esneklik de her iş ortağının kendi kampanyasını kendi yapabileceği anlamına geliyor” dedi. Kırımızı, bu sistemde her hangi bir ücret ve komisyonun olmadığının altın çizdi.
’2023’te 50 bin iş ortağı, 150 bin tekil yeni müşteri hedefliyoruz’
ING Türkiye’nin müşteri kazanım stratejisini ‘Taksitle’ üzerine kurduklarının altını çizen Kırmızı “Buradan önümüzdeki yıl 50 bin iş ortağına, yaklaşık 150 bin de tekil yeni müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Önümüzdeki aydan itibaren yepyeni bir mobil bankacılık uygulamasını hayata geçireceklerini ifade eden Kırmızı, “Mevcut uygulamada bir güncelleme ya da tasarım değişikliği yapmayacağız. Yepyeni bir teknoloji ile yeni bir mobil bankacılık uygulaması gelecek. Daha hızlı ve daha güvenli bir mobil bankacılık uygulaması olacak” dedi.
‘Dijital şubeden 5 milyar TL’nin üzerinde KKM tabanı yarattık’
Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir dijital şube projesi olduğunu belirten Kırmızı, “Dijital şubemizi de mobil bankacılık uygulaması ile cebimdeki danışman ismiyle başlamıştı. Şu anda mobil bankacılık içinde neredeyse bir şubenin verebileceği tüm hizmeti verebilecek” dedi. Beş yıl önce ‘Bana yakın yakın niye şubeniz yok’diye müşterilerden geri bildirim alırken, bugün sokağında şube olan müşterilerinden bile ‘Niye şubeye gitmem gerekiyor’ diye geri bildirim aldıklarının altın çizen Kırmızı, “Dolayısıyla da dijital şubeyi müşterilerimizle buluşturduk” diye konuştu. Kırmızı, dijital şube üzerinden 5 milyar TL’nin üzerinde kur korumalı mevduat (KKM) tabanı yarattıklarının altın çizdi.
Bakan Yardımcısı Dönmez: Felsefemiz ilerleyen KOBİ’lere destek olmak