DOLAR

32,5694$% 0.16

EURO

34,9598% -0.21

STERLİN

40,8278£% -0.15

GRAM ALTIN

2.436,69%0,04

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%-0,10

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Erhürman:CTP’nin adayı muhtemelen en geç gelecek haftanın başında belirlenebilecek

Erhürman:CTP’nin adayı muhtemelen en geç gelecek haftanın başında belirlenebilecek

 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman BRT’de ’17. Saat’ programına katılarak ara seçime yönelik çalışmalar ve aday belirleme konusunda açıklamada bulundu.

Tufan Erhürman, CTP’nin adayının muhtemelen en geç gelecek haftanın başında belirlenebileceğini söyledi.

 

Erhürman, “Yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Çok değerli isimlerle görüşmelerimizi tamamladık sayılır. Şimdi parti içindeki genel prosedürü izleyeceğiz. Dolayısıyla genel olarak parti tabanının da nabzını iyice tutmamız gerekiyor. Biliyorsunuz CTP’de parti içi demokrasi son derece önemlidir. Bütün tabanın sahip çıkacağı bir adayla gideceğimiz bir seçim olacak bu.Ama bir yandan da ortada şöyle bir gerçeklik var diye düşünüyorum. Elbette bazı partiler adaylarını açıkladı. Bazı isimler halihazırda konuşulmaya başlandı. Şuana kadar açıklanan ve ismi geçen adayların her biri ile de benim çok yakın ilişkim, dostluğum arkadaşımlığım var. Dolayısıyla herhangi bir adayla ilgili olarak süreç içerisinde CTP olarak bizim çok böyle olumsuz birşey söyleme ihtimalimiz sanırım yok” dedi.
CTP’ye yakışan bir isimle seçimde yer alacaklarını belirten Tufan Erhürman, “İsim belirlerken elbette CTP’ye yakışan bir isimle biz de seçime katılacağız. Ve CTP’nin iddiasını ortaya koyan bir isimle seçimde yerimizi alacağız. Şuanda görüştüğümüz arkadaşlarımızın hepsi de bu özellikleri taşıyan insanlar. Ama sonuç itibarı ile seçim X isimle, Y isimle geçecek olan bir seçim değil. Kıbrıs Türk halkı son dönemde neler yaşadığını çok açık bir şekilde biliyor.Ve bilmek zorunda kalıyor. Kıbrıs Türk halkı son seçimden bu yana bu ülkede neler yaşandığını, nasıl bir istikrarsızslık döneminden geçtiğini biliyor ve yaşıyor” diye konuştu.

 

Bir soru üzerine Erhürman, “Adaylıkla ilgili 2’den çok arkadaşımızla görüşüyoruz. En azından öyle bir rakam vereyim size. Ama burada aday adayı gördüğümüz arkadaşlarımızın herhangi biri de bir diğerinin aday olması durumunda elbette bizimle birlikte çalışacak olan arkadaşlar. Çünkü bizim esas hazırlığımız bir milletvekili seçime yönelik değil. Onun yakacağı işaret fişeği sonucu ortaya çıkacak olan erken genel seçimi. Yani 50 adaylı seçime yönelik bir hazırlık içerisindeyiz. Dolayısıyla şuanda aday adayı diye gördüğümüz arkadaşlarımızın muhtemelen hepsi 50 kişilik listemizde de zaten yer alacaklar. Dolayısıyla CTP’nin şuandan itibaren gerek politikaları gerekse kadroloarı itibarı ile erkebn seçime yönelmiş, oraya doğru hazırlık yapan, iktidar iddiası ile ortaya çıkan, daha da önemlisi ülkeyi yönetme ve kendi ayakları üzerinde durdurma iddiasıyla ortaya çıkan bir şekle doğru evriliyor. Bizim için önemli olanda o aslında” dedi.

 

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Biz mevzuata bağlı bir partiyiz. Dediğim gibi bir ön seçim ihtiyacı ortaya çıkarsa elbette ön seçim yapmaktan hiçbir şekilde kaçmayız.Ama biz i,stişarelerimizi şuanda öyle bir ihtimal züerinden yürütmüyoruz. O ihtimal de ortaya çıkarsa CTP mevzuat ne derse onu yapar. Parti içerisinde, organlarda gündemde olan isimler arasındaki istişareler bizi o noktaya taşırsa ki herkes bir adayın üzerinde hemfikir oluyor ve birlikte yürüyoruz. O zaman zaten tek bir başvuru olacağı için ön seçime ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum” dedi.

 

Erhürman, “İsmi geçen arkadaşlarımızın herhangi birinin kamuoyunda süpriz olarak nitelendirileceğini düşünmem. Çünkü ismi geçen tüm arkadaşlarımız bu işi falasıyla layıkıyla yapabilecek arkadaşlardır. Sürprizden kastınız bugüne kadar konuşulmamış, basına yansımamış olan biri ise evet öyle birşey olabilir. Ama nerden nereye bu ismi buldunuz denilecek bir adayımızın olmayacağından eminim. Çünkü hepsinin de niteliği ve kamuoyundaki bilinirliği son derece yüksek” diye konuştu .

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0