DOLAR

32,5627$% 0.09

EURO

35,3378% 0.32

STERLİN

41,9407£% 0.32

GRAM ALTIN

2.465,12%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.001,00%0,64

BİTCOİN

1945274฿%-3.61627

a

Eylem Tok’un tutukluluğunun devamına karar verildi…

ABD’nin Massachusetts eyaletinde, 1 Mart’ta Eyüpsultan’da meydana gelen ölümlü trafik kazasının şüphelisi olarak yargılanan Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.Tok, Boston’daki John Joseph Moakly Adliyesi’nde ikinci kez “iade” duruşmasına çıktı. Duruşmada Eylem Tok’un avukatı, ABD ile Türkiye arasındaki iade anlaşmasına göre müvekkilinin teslim edilmesi için Türk hukukuna göre cezanın en az 1 yıllık hapis cezası öngörmesi gerektiğini savunarak, Tok’un iadesine karşı çıktı ve kefaletle serbest bırakılmasını istedi.

EYLEM TOK TUTUKLU KALACAK

Savcı Kristen Kearney da ABD Dışişleri Bakanlığından geçen hafta dava için gönderilen görüşe atıfta bulunarak, Türk makamlarının Eylem Tok’un suçluya yardım etmenin dışında suç mahallindeki ilgili delilleri yok etme, karartma veya değiştirme konusunda ek iddiaları gündeme getirdi. Duruşmaya bakan hakim Donald L. Cabell, Türkiye ile ABD arasındaki mevcut iade anlaşması çerçevesinde savunma ve savcılık makamlarının iddialarının incelenmesi için duruşmayı erteledi. Cabell, ağustos ayı içinde bir tarih belirlenmesi için tarafları birbiriyle iletişime geçmeye çağırarak, bu süre içinde Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ABD, EYLEM TOK’UN TÜRKİYE’YE İADESİNİ UYGUN GÖRMÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanlığı, 27 Haziran’da Massachussetts Bölge Başsavcılığına gönderdiği mektupta, İstanbul’daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesine yönelik görüş ortaya koymuştu. Mektupta, “Türkiye hükümetinden gayri resmi alınan yeni bilgilere dayanarak” Eylem Tok’un iadesinin uygun olduğu belirtilmiş ve “(ABD) Dışişleri Bakanlığının, Türkiye’nin başlangıçta iadesini talep ettiği Eylem Tok’a ilişkin her iki suçun da ABD ile Türkiye arasındaki suçluların iadesi anlaşması kapsamındaki gereklilikleri karşıladığını belirlediğini unutmayın.” ifadesine yer verilmişti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mehmet Özhaseki istifasını sundu…

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0