DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.978,00%0,00

BİTCOİN

2118951฿%-0.71129

a

Ezandan rahatsız olanlar yarın Bayraktan da OLACAK…

 

 

 

İddialara göre İngiliz ve Türk Vatandaşları; Girne’nin Karşıyaka Bölgesinde, Ezan sesinden rahatsız oldukları gerekçesiyle, Ezan sesine engel olmak istediler.

 

‘Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazılı dilekçe verdik’

 

1 yıl önce Ayşe Kemal Besimler çifti köylerinde camii olmadığından dolayı ezan sesini duyabilmek adına bölgelerine hoparlör takılması için Diyanet İşleri Başkanlığına yazılı bir dilekçe verdi. Dilekçe anında karşılığını bulup Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çiftin evlerinin damına hoparlör konuldu. Artık ezan sesi köyde duyulabiliyordu.

 

‘Hoparlör evimizin damından alınıp, sokaktaki elektrik direğine takıldı’

 

Hoparlörün damdan alınıp sokaktaki direğe konulduğunu söyleyen Kemal Ayşe Besimler çifti iddialara göre; hem sözlü hem den fiziksel saldırıya uğradı.

 

‘Hem sözlü hem de fiziksel saldırıya uğradık.’

 

Tam ezan saatlerinde, Ezan Sesinden rahatsız olan vatandaşların ses duyulmaması için bilerek vakit zamanlarında olmayacak seslerin çıkarıldığını ve şahıslar tarafından hem iftiraya hem de sözlü saldırıya uğradıklarını anlattılar.

 

‘Çoğunluğu Müslüman olan Türk Toprağında Ezan sesi duymak istedikleri için dava açıldı’ 

 

Bu da yetmezmiş gibi Türk toprağında çoğunluğu Müslüman bir ülkede ezan sesini duyamadıkları gerekçesiyle sadece hoparlör isteyen çift ve bu konuda hoparlör temin ettiği için Diyanet işleri; İngiliz ve Türk vatandaşları tarafından dava edildi.

 

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundular.’

 

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Ayşe Besimler; ‘Çoğunluğu Müslüman Türk toprağında sadece ezan sesini duymak istedik, Ezan sesi duyulmadığı için hoparlör talep ettik ama dava edildik.’ dedi.

 

‘Ben köyüme camii istiyorum.’

 

Köyünde cami isteyen Ayşe Besimler şunları ekledi: ’Kimse ezan sesini susturamayacak.’ Ayşe Besimlerin eşi Kemal Besimler ise; ezan sesini duyamıyoruz diye dilekçe yazdık sonrasında üzerimize atılmayan iftira kalmadı dedi.

 

‘Ezanı susturamayacaklar.’

 

Kıbrıs topraklarında doğup, Kıbrıs topraklarında kök salan çift; kimsenin gücünün buna yetemeyeceğini, ezanı susturamayacaklarını aktardılar.

 

‘Bu Vatana sahip çıkın.’

 

Son olarak çift bu vatana sahip çıkılmasını, yetkililerin bu konuda acilen adım atmaları gerektiğini ve bugün Ezan yarın Bayrağımıza engel olacaklar deyip korkularını dile getirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bolivya’da darbe girişimi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0