DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2084024฿%2.46898

a

“Gençlere güveniyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Koleji ve Osman Örek Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun ve Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın’ın Cumhurbaşkanı Tatar’a eşlik ettiği ziyaretlerde, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan ve Orta Eğitim Başkanı Asım İdris ile Osman Örek Meslek Lisesi Müdürü Erdoğan Keskindağ hazır bulundu.

Yakın Doğu Koleji’nde YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, YDÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan ve öğrenciler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, ardından öğrencilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, okullara gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde dün gittiği Yakın Doğu Koleji ve Osman Örek Meslek Lisesi’nde öğrencilerle buluşarak gençlere olan güvenini ifade etti. Öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşi buluşmasında, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tatar davet üzerine ayrıca, öğrencilerle masa tenisi ve futbol oynadı.

“Bu yara, büyük bir yara”

Konuşmasına 6 Şubat Deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu felaketten yaralı olarak kurtulanlara da geçmiş olsun dileklerini bir kez daha dile getirdi. Meydana gelen deprem dolayısıyla acımızın büyük olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “gerçekten bizleri derinden yaralamıştır; bu yara, büyük bir yara” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, hayat boyu eğitimin önemine dikkat çekti.

Bu yıl mezun olacak olan öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu süreçlerden geçmiş bir kişi olarak, bu yılların bu fırsatların ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilen bir kişi olarak sizlere başarılar diliyorum ve hayat boyu eğitimin ne kadar önemli olduğunu da vurgulamak istiyorum” dedi.

İletişim çağında hayat boyu eğitimin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, akademik çalışmaların yanında eğitimin sosyal, sanatsal etkinlikler ve sportif faaliyetler önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, eğitimin bunlar yanında iletişim becerilerini geliştirmek, bilgiye erişebilmek ve elde edilen bilgileri sorgulayarak, tüm bunlardan sonuç elde edebilmek becerileri ile bir bütün olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar:

“Bu ülkede varlığımızı barış, huzur ve güven içinde sürdürebilmek için mutlak surette egemenliğimize sahip çıkmamız gerekir”

Cumhurbaşkanı Tatar, atalarımızın verdiği mücadele ile kendi devletini kurabilme erdemine erişen Kıbrıs Türkü’nün bu kritik ve önemli coğrafyada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak yola devam ederken gençlerimizin bir devlet sahibi olmanın ne anlama geldiğini her geçen gün daha iyi değerlendireceğine olan inancını belirtti.

Bu ülkede varlığımızı barış, huzur ve güven içinde sürdürebilmek için mutlak surette egemenliğimize sahip çıkmamız gerektiğini ve bir antlaşma olacaksa ancak iki devletin iş birliğiyle olabileceğini, Anavatan Türkiye’nin de desteği ile tüm uluslararası platformlarda var gücümüzle duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çok daha müreffeh, çok daha sürdürülebilir bir yapının oluşması için gençlere de büyük görevler düşeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine;

“Altını çizerek söylüyorum: Geleceğe baktığımızda ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliğinin, bütün bu mücadeleye sarılıp başarıları ile bütün bunları geliştirmek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çok daha çağdaş bir noktaya getirebileceklerine yürekten inanmaktayım” diyerek devam etti.

“Gençlerde o ışığı görebiliyorum”

“Gittiğim ve dolaştığım yerlerde, gördüğüm ve tanıştığım gençlerde o ışığı görebiliyorum. Sizlerin gözlerine baktığımızda o ışığı, o potansiyeli, o başarıyı, o beceriyi görebiliyorum. Biz sizlere güveniyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Özgüven, dostluklar, kardeşlik bağları, dayanışma, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sevgisiyle gelecekte başarılı bireyler olarak sizlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yönetecek kişiler olarak kariyer sahibi olmanız en büyük dileğimiz ve temennimizdir.”

Osman Örek Meslek Lisesi öğrencilerine de seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, ileride mühendisler, teknisyenler ve teknikerler olarak, artan teknik eleman açığına cevap veren bir alanda eğitim gördüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, günümüz teknolojisiyle bilgiye erişimin hızlandığını, bu bilgiye ulaşarak bunları kullanan, donanımlı ve eğitimli gençler yetiştirmek hepimizin dileği ve temennisi olduğunu dile getirdi ve dünyadaki gelişmeleri takip etmenin, bilgileri tazelemenin, yetenekleri geliştirmenin, yeni fikirlere ve vizyonlara açık olabilmenin öneminin altını çizdi.

Eğitimli gençlerin yetiştirilmesinin öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilere gelecek ile ilgili farklı sektörlerde yapılabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kıbrıs Hava Yolları için tanıtım etkinliği düzenlenecek

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0