DOLAR

32,3661$% 0.14

EURO

35,0515% -0.16

STERLİN

41,0995£% 0.28

GRAM ALTIN

2.322,24%0,15

ÇEYREK ALTIN

3.993,00%0,02

BİTCOİN

2292718฿%2.85117

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Hasipoğlu 25 Haziran’da yapılacak ara seçime yönelik partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi

Hasipoğlu 25 Haziran’da yapılacak ara seçime yönelik partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, BRT’de 17. Saat programına katılarak 25 Haziran’da yapılacak ara seçime yönelik partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hasipoğlu, partisinin yetkili organlarında yarın gerçekleştirilecek olan toplantıların ardından Lefkoşa milletvekili adayını resmi olarak açıklayacaklarını söyledi.
Oğuzhan Hasipoğlu, “Yarın grubumuzla ve ilçe başkanlarımızla birlikte saat 13.00’de genişletilmiş MYK toplantımızı yapıyoruz. Saat 16.00’da da Parti Meclisimizi toplayacağız. Ve adayımızın ismini resmi olarak yarın ilan etmiş olacağız” dedi.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, “Bizler tabanımızın sesine kulak verdik. Sayın Ali Başman çok muteber bir iş adamı. Yıllarca ülkesine, partisine hizmet vermiş bir arkadaşımız. Dolayısıyla bu tecrübesini, birikimini artık Meclis çatısı altında vermek istemektedir. Dolayısıyla bize göre çok doğru bir adaydır. Şimdiden hayırlı oldun” diye konuştu.

Karma oyla ilgili yasa taslağının hazırlandığına da işaret eden Oğuzhan Hasipoğlu, ara seçimden sonra yasa taslağının gündeme geleceğini belirtti.

Hasipoğlu, “ Yasa taslağı şuan hazır vaziyettedir. Ama ara seçim için tek aday yarışacağı için karma oyla ilgili Seçim ve Halkoyelaması Yasasında bir düzenleme yapmamıza gerek yok. Ara seçimden sonra hemen Meclis faaliyetleri içerisinde bu yıl karma oyla ilgili de yasa taslağını gündeme getireceğiz. Bu konuda görüştüğüm CTP vekilleri, Genel Sekreteri de bu konuya sıcak baktıklarını zaten ifade ettiler. Dolayısıyla bu konuda bir uzlaşı olabileceğini düşünüyorum. Bu çalışmayı da CTP Genel Sekreteri ile paylaştım. Onlar da karma oyunun kaldırılması noktasına olumlu bakıyor” dedi.

Hasipoğlu, UBP’nin yetkili organlarının yarınki gündeminin ikinci konusunun parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler olduğunu söyledi.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu,“Parti tüzüğümüzde yapılacak değişiklikleri MYK’mızın ve Parti Meclisi’mizin bilgisine getireceğiz. Bu konudaki taslağımız da hazır. Yaklaşık 2.5 aydır Meclis’te ve oluşturulan Tüzük Komitemiz çalışmalarını tamamlamış vaziyette ve taslağımız çıkmıştır. Dolayısıyla yarın hem adayımızı belirleyeceğiz hem de tüzük çalışmamız hakkında bilgi vereceğiz. Parti tüzük çalışmamızı geriye itmiş değiliz” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0