40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) başkanlığına atanan Prof. Dr. Aykut Hocanın, bugün görevine başladı.
Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) göreve başlamasıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Hocanın, “YÖDAK’a güvenin sarsıldığının, yaşanan erozyonun farkındayız. Yasalar çerçevesinde elimizden geleni yapmak, alınan kararları hızlı şekilde yürürlüğe koymak için çalışacağız. İlk iş, hata yapanların tespit edilmesi” dedi.
AKADEMİK SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Diploma konusunda yaşanan gelişmelerin kamuoyunu rahatsız ettiğini, güven bunalımı yarattığını kaydeden Aykut Hocanın, polis soruşturmasının yanı sıra akademik soruşturmanın da sürdüğünü hatırlattı.
Adil ve hızlı davranarak kamuoyunu rahatsız eden gelişmelerle ilgili gereğini yapacaklarını vurgulayan Hocanın, bazı olayların, büyük emeklerle geliştirilen yükseköğretime zarar vermesini istemediklerini, hata yapanların tespitinin zaruri olduğunu söyledi.

Denetimle ilgili işlemler yapılırken yasal olarak gerekli yaptırımların da uygulanacağını belirten YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, “Prosedür ne ise o uygulanacak” dedi.
YÖDAK Kurul üyelerinin tecrübeli isimlerden oluştuğunu, kurulların vereceği kararlara göre hareket edeceklerini kaydeden Aykut Hocanın, yükseköğretimin denetimi için yasa, tüzük ve yönetmeliklere uygun, adil, adaletli ve demokratik şekilde çalışacaklarını vurguladı.
“Polis soruşturması dışındaki üniversitelerin denetimiyle” ilgili soru üzerine YÖDAK Başkanı Hocanın, “Bir plan ve öncelik sırasına göre üniversitelerimizi yasalar çerçevesinde ve her açıdan değerlendirmemiz gerek ancak önceliklere göre hareket edeceğiz” dedi.
YÖK HEYETİ KKTC’DE
Aykut Hocanın başkanlığındaki heyet, Türkiye’den, Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gelen ekiplerle bugün ve yarın teknik toplantılarda bir araya gelecek. YÖK’ten ekipler, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek.
YÖK’ün bugünkü ziyaretinin önceden planlandığını ve teknik destek için yapıldığını belirten Aykut Hocanın, özellikle veri konusunda Türkiye’deki çalışmalardan yararlanılacağını kaydetti.
Heyetin YÖDAK’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerle de bir araya geleceğini ifade eden Prof. Dr. Aykut Hocanın, üniversitelerden rektörlerin de toplantılara katılacağını belirtti.

Halkın Partisi’nden milletvekillerine “dokunulmazlık” çağrısı
1
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
38545 kez okundu
2
Bilim Kurulu Üyesi Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz
33711 kez okundu
3
Dünya alarma geçti! Çin’e kısıtlama getiriyorlar.
32350 kez okundu
4
Prof. Dr . Benter’in Buluşu Kalp Krizi Geçirenlere Umut Oldu
31842 kez okundu
5
Canaltay: “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz…”
31631 kez okundu