DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a

Ses kayıtları ve yazışmalar ortaya çıktı: “25 bini benim eve bırakın”

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan dün tutuklanan Serdinç Maypa bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Serdinç Maypa, hakkında sosyal medyada insan kaçakçılığı yaptığına dair birçok ses ve görüntü kaydında ortaya çıktı.

Maypa, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in ve oğlunun birlik üzerinden ülkeye işçi soktuğunu, ön izinlerle gelen işçilerin daha sonra ortadan kaybolduğunu, nerede olduklarının bilinmediğini, insan kaçakçılığı yapıldığını savunuyordu.

Ardından Gürcafer düzenlediği basın toplantısında birlik üzerinden ülkede insan kaçakçılığı yapıldığını kabul etti ve oğlunun da yurt dışından işçi getiren bir şirketi olduğunu söyledi.

Gürcafer o toplantıda ayrıca Serdinç Maypa’nın da insan kaçakçılığı yaptığını savunmuştu.

Maypa, ses kayıtlarını kabul etti
Maypa bugün mahkemeye getirildiği esnada bir gazetecinin sorduğu “insan kaçakçılığı” hakkında çıkan yazışmalara ilişkin “insan kaçakçılığı yapanları ortaya çıkarmak için yaptım, Kardeşim o işi yapıyordu…” dedi.

“Gürcafer ve oğlunu temizleyeceğim,piyasa bize kalacak”
Ortaya çıkan ses kayıtlarında Serdinç Maypa’nın yurtdışından işçi getirmek için işbirliği yaptığı kişiye Cafer Gürcafer’in oğlununda bu işin içinde olduğunu söyleyerek, “elimde insan kaçakçılığı yapıldığına dair belgeler var, onları temizleyeceğim piyasa bize kalacak” dediği görüldü.

“25 bini eve bırakın”
Konuşma kayıtlarında ayrıca “Rum tarafından tatilde şimdi geldim, 25 bini benim eve bırakın” dediği, konuştuğu kişiden ülkedeki bazı büyük şirketlerde için işçi bulması yönünde talepte bulunduğu belirtildi.

“Patron da yanımda…”
Maypa’ya ait kayıtlarda işbirliği yaptığı bu kişiye yanında olan bir kadın için “Patronda yanımda, merak etme o işi halledecğiz” dediği öğrenildi. “Patron” dediği kadının kim olduğu henüz bilinmezken Serdinç Meypa çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 3 gün tutukluluk kararı verildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erhürman: Bütün mesele olay odaklı düşünüp yapılması gerekenleri yapmaktadır

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0