DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.978,00%0,00

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Dünya
  • “İsrailliler Gazze ve Refah’ta yaz tatillerine normal şekilde devam ediyor”…

“İsrailliler Gazze ve Refah’ta yaz tatillerine normal şekilde devam ediyor”…

Fileleftheros İsraillilerin, ülkelerinin Ekim 2023’ten beri “savaş halinde olmasına”, Gazze ve Refah’ta olup bitenlere ve ülkelerindeki belirsizlik durumuna rağmen Güney Kıbrıs’ta, özellikle de Larnaka’da yaz tatillerine normal şekilde devam ettiklerine dikkat çekti.

Gazete “İsrailli Turistler Yeniden Larnaka’ya Geliyor” başlıklı haberinde Rum Seyahat Acenteleri Birliği Onursal Başkanı Viktor Mandovanis’in açıklamalarına yer verdi.

Habere göre otellere bu yıl yapılan rezervasyonların 2023 öncesine ulaşamasa da tatmin edici düzeyde olduğunu söyleyen Mandovanis “birçok İsraillinin Güney Kıbrıs’ta satın aldığı ya da kiraladığı konut ya da apartman dairesinde kaldığını, çok sayıda akrabalarını da buralarda misafir ettiğini” belirtti.

Mandovanis, İsraillilerin eline geçmiş (satın alınmış) oteller de olduğuna işaret ederek, İsraillilerin, havalimanı olması nedeniyle Larnaka’yı, ardından da Baf ve Ay. Napa’yı fazlaca tercih ettiğini anlattı.

Gazete Rum havalimanları işletmecisi “Hermes Airports” verilerine dayanarak bu dönemde Tel Aviv’den Larnaka’ya günde 8, Baf’a günde 3 uçuş gerçekleştirildiğini, İsrail’den Güney Kıbrıs’taki iki havalimanına uçan 11 havayolu şirketi bulunduğunu, uçuşlardaki doluluk oranının ortalama yüzde 84 olduğunu yazdı.

Hayfa-Larnaka limanı arasında eylül ayına kadar 22 kurvaziyer sefer planlandığı da kaydedilen haberde, Güney Kıbrıs’a ulaşan İsraillilerin tamamının Güney Kıbrıs’ta kalmadığı, bir bölümünün de KKTC’ye geldiği bilgisi verildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kilise skandalında ilk tutuklama geldi…

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0