DOLAR

34,1283$% 0.07

EURO

38,1193% 0.04

STERLİN

45,4641£% -0.17

GRAM ALTIN

2.881,79%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.780,00%1,83

BİTCOİN

2171923฿%0.99363

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Türkiye
  • İstanbul’da 29 kişinin öldüğü yangın faciasında ön bilirkişi raporu çıktı!

İstanbul’da 29 kişinin öldüğü yangın faciasında ön bilirkişi raporu çıktı!

İstanbul’da, 29 kişinin hayatını kaybettiği ‘Masquerade’ isimli gece kulübü yangının ardından şüphelilerden 9’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ön bilirkişi raporunda ise “yanıcı malzemelerin iş yerinde depo edildiği, açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının etrafa sıçradığı, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu, yangın söndürme sisteminin çalışmadığı, ayrıca ifadelere göre yangın söndürme tüplerinin bir kısmının çalışmadığı” yer aldı.

9 ŞÜPHELİ İÇİN “TUTUKLAMA” TALEBİ
DHA’da yer alan habere göre soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılıktan serbest bırakılırken; 9’u “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

ÖN BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI
Ön bilirkişi raporuna, olay yeri inceleme ekiplerinin yapmış oldukları incelemelere göre kusurlu olduklarının tespit edildiği vurgulanarak kamera görüntülerinden yanıcı malzemelerin iş yerinde depo edildiği, açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının etrafa sıçradığı, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu, yangın söndürme sisteminin çalışmadığı, ayrıca ifadelere göre yangın söndürme tüplerinin bir kısmının çalışmadığına dikkat çekildi.

İşte öne çıkan detaylar…

PROJEYİ ÇİZEN MİMAR KONUŞTU

DHA’da yer alan habere göre yangında29 kişi hayatını kaybetmişti. Facianın meydana geldiği gece kulübünde inceleme devam ederken, binanın mimarı Zeki Öztekin’in yanında çalışan mimar Mehmet Enver Horozoğlu, projeyi kendisinin çizdiğini söyledi.

BİNANIN SON DURUMUNU GÖRMEYE GELDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1971 yılında mezun olduktan sonra 1972’de binanın projesini çizdiğini ifade eden Horozoğlu, yangın sonrası binadaki son durumu görmeye geldi.

“BİZ BUNUN ALTINI SİNEMA OLARAK ÇİZDİK”

Horozoğlu, “Ben okulu 1971’de bitirdim. O esnada imzaları Zeki Öztekin atıyordu, ben onun yanında çalışıyordum. Biz burada bunun altını sinema olarak çizdik.

“ÜSTTE BALKON VARDI”

1972 yılında çizdiğimizi hatırlıyorum, eskiden bu inşaatlar iki senede ancak biterdi. Direkt sinema salonu olarak çizildi. Ben çizdim çünkü biliyorum. Üstte balkon vardı, o balkondan sinema makine dairesi falan. Onları tamamen çizmiştim.

“BUNUN ÇIKIŞI VARDI, KAPATMIŞ OLABİLİRLER”
Bundan sonra da Kasımpaşa’da bir sinema salonu çizdik. Sinema salonu olarak faaliyet gösterdi ama çok uzun sürmedi diye biliyorum. Yukarıda pasaj vardı, pasajdan iniş vardı ama bunun çıkışı vardı, tek giriş değildi. Çıkışı kapatmış olabilirler. Giriş çıkışı olmadan zaten belediyeden geçmezdi” dedi.

“KİRACIM HABER VERDİ, ÜZÜLDÜM”
Horozoğlu, “Emekliyim, yaşım 77, Zeki belki vefat etmiştir. Bakmak için geldim. Kiracım haber verdi, üzüldüm. Proje bende değil, bende olsaydı inceler bakardım. İmzayı Mimar Zeki Öztekin atıyordu, ben yanında çalışıyordum” dedi.

3 KOLONDA HASAR TESPİT EDİLDİ
Öte yandan Masquerade isimli gece kulübünün bulunduğu binada İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, hızlı tarama testi yaptı. Binanın 3 kolonunda hasar belirlendi. 16 katlı binanın yüksek riskli çıktığı öğrenilirken raporun valiliğe iletildiği kaydedildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi 2025 Toplantısı” Türkiye’de yapılacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0