DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2076797฿%-0.82888

a

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6’lı masadan kalktı

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin yer aldığı 6’lı masada Cumhurbaşkanı adayı krizi aşılamadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6’lı masadan kalktı.

6’lı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak ortak aday açıklaması öncesi düzenlenen İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Meral Akşener, “İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Akşener, dün gerçekleştirilen toplantıda ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştıklarını ifade ederek, Ekrem İmamoğlu ve Masur Yavaş’ı önerdiklerini ancak diğer 5 siyasi partinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını yönünde görüş beyan ettiğini açıkladı.

Meral Akşener konuşmasında, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na çağrıda da bulunarak, “Millet size göreve çağırıyor, Bu reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir” dedi.

Öte yandan Akşener’in 6’lı masadan kalktığını duyurmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri toplantı öncesi yaptığı açıklamada “Süreci soğukkanlılıkla yürütmek istiyoruz. Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın İYİ Parti dışındaki 4 üyesinin parti liderleriyle de telefonda görüştü.

Meral Akşener: “Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

“Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz” diyen Akşener, “Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.” dedi.

Akşener, “Altılı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür” diye devam etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YDÜ belgesel fotoğraf yarışması kapsamında mobil fotoğrafçılık atölyesi düzenleniyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0