DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

2072755฿%-1.25362

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • “Kadın Kadının Yurdudur Festivali” başladı..Sibel Tatar: Yaralarımızı ancak dayanışma ruhu içinde sarabiliriz

“Kadın Kadının Yurdudur Festivali” başladı..Sibel Tatar: Yaralarımızı ancak dayanışma ruhu içinde sarabiliriz

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, “Kadın Kadının Yurdudur” festivaliyle, Hataylı depremzede üreten kadınlar ıKıbrıs’ta buluşturuyor.

Dernek organizasyonunda, Hatay Gastronomi Evi ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği katkılarıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek festival, Acapulco Resort Otel’de yer alan panel ve Kömbe Atölyesi ile başladı.

Festivalin açılış etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, kadınların kararlılıkları, çalışkanlıkları ve cesaretleriyle öncelikle ailelerini, sonra da işlerini, şehirlerini, bölgeyi ve ülkeyi ayağa kaldıracağına vurgu yaptı.

Depremzede üretici kadınlara “Kadın, kadının yurdudur. Bizler de birbirimizin yurduyuz. Sizlerde yurdunuza hoş geldiniz” diye seslenen Sibel Tatar,depremzede üretici kadınlara bir araya gelmenin hüzün ve mutluluğunu bir arada yaşadığını belirtti.

Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Halkının Anavatanı Türkiye’nin tasası, üzüntüsü, acısı, keder ve sevincini kendisininkiyle özdeş tuttuğunu vurgulayarak, “6 Şubat’tan sonra yaşanan süreçte en çok ihtiyacımız olan şeyin birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu gördük. Kayıpları geri getirmek mümkün olmasa da yaralarımızı ancak dayanışma ruhu içinde sarabiliriz” diye konuştu.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay’ın tarihsel ve kültürel zenginliğinin her alanda olduğu gibi mutfağına da yansıdığını anımsatan Sibel Tatar, Hatay mutfak kültürünün, mutfak araç gereçlerinin ve yöresel tariflerin korunarak nesilden nesle aktarımının önemine de vurgu yaptı.

Sibel Tatar, öncülüğünü üstlendiği ve çalışmaları devam eden “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı“ isimli gastronomi kitabının da bu bağlamda büyük önemli bir eser olacağını söyledi.

Etkinliğinde GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Nazan Savaş da birer konuşma yaptı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ataoğlu, Türk Dünyası Gençlik Başkenti Açılış Töreni’ne katılmak üzere İstanbul’a gidiyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0