DOLAR

32,5580$% 0.21

EURO

34,9725% -0.02

STERLİN

40,7712£% -0.07

GRAM ALTIN

2.458,56%0,93

ÇEYREK ALTIN

4.071,00%-0,05

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Kamu-Sen ve Kamu-İş Sosyal Sigortalar Dairesi’nde grev yaptı…Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy: Sorunlara çözüm arayışı içindeyiz

Kamu-Sen ve Kamu-İş Sosyal Sigortalar Dairesi’nde grev yaptı…Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy: Sorunlara çözüm arayışı içindeyiz

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası Lefkoşa ve Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde 4 saatlik uyarı grevi yaptı.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi önünde basın açıklaması yaparak, kurumlardaki sorunları dile getirdi.

Atan konuşmasında, sorunların hat safaya ulaştığını belirterek, “Buna dur deme zamanı geldi” dedi.

Atan, “Hükümete ve çalışma bakanına ile yapılan yüzyüze görüşme ve yazışmalarda sorunların çözümünü istişare içinde yapmamız gerektiğini söyledik. Özellikle Girne’de odacı sıkıntısı ve personel sıkıntısı hat safada. Belediyelerin daraltılması ile yük daha da arttı ve çalışan sayısında artış olmadı. Teşkilat yasası kurumların omurgasıdır. Aylardır yasa çalışması yapılmasına rağmen komiteye hala gitmedi. Çalışanların sorunlarının çözülmesidir grevin nedeni. Hükümete ve çalışma bakanına sesleniyoruz sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Atan geçici personelin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, tarafından müfettiş olarak atanması için girişim yaptığını iddia etti.

Sosyal Sigortalar İdare Meclisi Hür-İş temsilcisi Ali Yeltekin ise sorunları idare meclisine taşıyarak çözmeye çalıştıklarını söyledi. Binada hizmet verilmesinin artık olanak dışı olduğunu ifade eden Yeltekin, “Eski KTHY binası arkasında büyük bir alan var. O araziye akıllı bina yapma önerisinde bulunduk ancak siyasiler bu konuyla ilgilenmedi” dedi.

Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi önünde basın açıklaması yapıldığı sırada personelin bayramını kutlamak için daireye giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da senikacıların yanına giderek basına açıklama yaptı.

Bakan Taçoy konuşmasında, açıklamaları nedeniyle iki sendikacıyı da kınadı. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan’ın iddiasına ilişkin Bakan Taçoy, “Ben geçici personeli müfettiş olarak atamaya mı çalışıyorum?” diye sordu.

Tahsilatın son gününde sendikaların grev yaptıklarını belirten Taçoy, “Tahsilat günü olmasına rağmen, maaşların ödenmemesi durumunda, bunun müsebbibi ben değilim. 28’inde emekli ödenemezse, para toplanamazsa, sorumlusu ben değilim sizsiniz. Bu işin bugün olmaması lazım. Bugün arife yarın bayram, bu sitemimi net bir şekilde dile getirmek istedim” dedi.

Taçoy, “Girne’de odacıya ihtiyaç var doğrudur çözüm arıyoruz. Yeni bir personel almak yerine içten bir çözümle gidelim. Öneriniz varsa yapın diyoruz. Çözülmesi için son noktaya geldik derken grevle yüzyüze geldik. Bunlar doğru değil. Analitik bütçeye geçelim dedik, geçtikten sonra inşaat için gerekli katkı payını maliyeden de bir miktar alacam diye söz verdim. Daha yeni geçmeye çalışıyoruz. 3 yıl yerine 1 yıllık geçtik, bahsedilen inşaatın da yanıtı verdık. Hazırlıkları devam ediyor.Başlaması da arzularımdan biridir. Bu gibi avantajlar varken, iletişim yolu dururken arife günü grev yapmak doğru değil.”

Taçoy’un konuşmasının ardından Kamu-Sen Başkanı Atan ise bakanın kınama söyleminin kendilerini üzdüğünü dile getirdi. Atan, “Sorunlar çözülecek, istekler yapılacak dendi ama birşey yapılmadı. İnşallah söylenilenler hayata geçirilir” dedi.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Polis Emniyet Kemeri Yasası gereğince uyulması gereken kuralları hatırlattı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0