DOLAR

32,5083$% 0.18

EURO

34,8173% 0.25

STERLİN

40,6070£% 0.36

GRAM ALTIN

2.488,30%1,07

ÇEYREK ALTIN

4.242,00%0,46

BİTCOİN

2004638฿%-2.28031

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • “Kan Ver Hayat Kurtar”: BAY-SEN’in organizasyonu ile BRTK’da kan bağışı kampanyası düzenlendi

“Kan Ver Hayat Kurtar”: BAY-SEN’in organizasyonu ile BRTK’da kan bağışı kampanyası düzenlendi

Kan Bankası’nın sürekli ihtiyacı olan kan stokun katkı sağlamak amacıyla Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (BAY-SEN) girişimleri ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı İbrahim Kanat düzenlenen kan bağışı kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamasına, hastalar için gece-gündüz, tatil demeden büyük bir özveriyle insanların daha sağlıklı yaşayabilmesi için her türlü çabayı sarf eden tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Kanat, Thalaseamia hastaları yararına düzenlenen bu anlamlı etkinlik ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu çalışanlarının da birinin yaşamına umut olabilmek adına “Kan Ver Hayat Kurtar” diyerek kan bağışında bulunduklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Kan Merkezi personeli Ayçim Erdinç de BAY-SEN’ehem Kıbrıs Türk halkının Lideri Doktor Fazıl Küçük’ün doğum günü hem de Tıp Bayramı olan böylesi anlamlı bir günde gerçekleştirdiği organizasyon için teşekkür etti.

Thalaseamia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli ise sadece Tıp Bayramı, Sağlık Haftası veya acil durumlarda değil başta Thalaseamia hastaları olmak üzere birçok insanın hayatını kurtarabilmek için düzenli kan bağışı ve kan bağışı kampanyalarının yapılmasını istedi.

150 Thalasemi hastası bulunduğunu ve her hastanın ayda en az 3 kez kan transfüzyonu yaptığına dikkati çeken Beşevlerli, kanın parayla veya zorla edinilemeyeceğine de vurgu yaparak, sağlık için kan verebilecek olan herkesin kan bağışı yapmasını istedi. BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0