DOLAR

32,5985$% 0.33

EURO

35,0270% 0.14

STERLİN

40,8020£% -0.01

GRAM ALTIN

2.451,08%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.067,00%0,17

BİTCOİN

2095749฿%0.09809

a

Kıbrıs İpek Kozası Festivali başlıyor

Kıbrıs İpek Koza Günleri’nin 18’incisi için geri sayım başladı.
Girne Belediyesi’nin , Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi işbirliğinde düzenlediği Kıbrıs İpek Koza Günleri , 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

18’inci Kıbrıs İpek Koza Günleri’nin programı basın toplantısı ile paylaşıldı.
Bellapais Manastırı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Kıbrıs İpek Koza Günleri’nin 18incisinin düzenlenmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.
Şenkul, vatandaşların etkinliğe katılımını kolaylaştırmak için , bu yıl 10.00-20.00 saatleri arasında Baldöken Otoparkı’yla Beylerbeyi arasında toplu taşıma olanağı sağlanacağını belirtti.
Beylerbeyi Muhtarı Niyazi Engin de , bu yılki etkinliğin 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle farklı bir formatla gerçekleşeceğini anlattı.
Engin, etkinlikle birlikte , ülkede ipek koza işçiliğine ilginin artması ve bu kültürün geleceğe aktarılmasına katkı sağlanmasının sevindirici olduğunu belirtti.
Girne Belediye Meclisi Kültür Sanat Komite Başkanı Ziya Egemen Sencer de konuşmasında bu yıl deprem felaketi nedeniyle sahne perforanslarına yer verilmeyeceğini ifade etti.

Etkinlikte, ipek böceği yetiştiriciliği ve koza el sanatları ilgili sunum ve söyleşiler , atölye çalışamaları , dut fidanı dikimi, çocuklara yönelik sanatsal aktiviteler , şiir ve müzik dinletileri , ülke sanatçılarının karma resim sergisinin yer alacağını söyleyen Sencer, kurulacak standlarda çeşitli el sanatları ve yiyecek içecek satışlarının yapılacağını kaydetti.
Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir de, İpek koza işçiliğinin, Kıbrıs’tan başladığını ancak bugün farklı ülkelerin bu el sanatını sahiplenme yarışı içine girdiğini dile getirdi.
Sahir, kültürümüze ait bu değerin sahiplenilmesi ve organizasyonun uluslararası boyuta taşınması gerektiğine dikkat çekti.
Kıbrıs Koza Günleri’nde ipek böcekçiliği, ipek koza el sanatlarının yaşatılması, yaygınlaştırılması, ,dut ağaçlarının korunması yeni fidanların hayat bulmasına yönelik bilinç geliştirilmesi amaçlanıyor.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

USARGAMES 2023 Arama-Kurtarma Oyunları düzenleniyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0