49,5748$%0,08
55,7441€%0,30
66,3753£%0,63
6.601,55%0,09
10.809,00%0,25
฿%
Lefkoşa Concorde Otel’de yer alan ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun da katılarak konuşma yaptığı törende, protokole, KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Üstünel ile Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle imza koydu.
Protokol çerçevesinde iki kurum arasında eğitim ve bilgi paylaşımı, altyapı gibi alanlarda işbirliği yapılacak.
-Amcaoğlu
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında, sürdürülebilir ekonomi için işbirliği protokolünün önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu’nun bu noktadaki deneyimlerinden faydalanmanın KKTC için önemine işaret eden Amcaoğlu, protokolle kalkınma ve büyüme için adımların hızlanacağını söyledi.
Amcaoğlu, protokolü çok önemsediklerini, iki coğrafyanın tecrübelerini birleştirmesinin kolay olmadığını dile getirerek, çaba gösteren herkese teşekkür etti.
-Üstünel
KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Üstünel, protokolün önemine vurgu yaparak, işbirliğinin daha hızlı ve detaylı çalışmalara olanak sağlayacağını belirtti.
Üstünel, KKTC’nin Ocak ayında düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Rekabet Konseyi’nde temsil edilmesinin önemli olduğunu dile getirerek, KKTC’nin tanınmasına katkı sağlayacak bu adıma önderlik eden Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu’na teşekkür etti.
Protokol ile tecrübe, eğitim ve mevzuat çalışmalarında bilgi paylaşımına olanak sağlayacağını söyleyen Üstünel, protokolün kurumsal ve teknolojik altyapı anlamında da önem taşıdığını belirtti.
-Küle
Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, KKTC ile işbirliğine önem verdiklerini söyleyerek, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak amacıyla nitelikli kadrosuyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Küle, protokolle bu deneyimlerini KKTC ile paylaşmak, ekonomiyi ileriye taşımak amacıyla sürdürülen çalışmalara destek vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

REK-DER ile Azerbaycan Reklam və Marketinq Sahəsinin İnkişafına Dəstək İctimai Birliyi (RMID) Arasında Karşılıklı İş Birliği Protokolü İmzalandı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168987 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57817 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50455 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48261 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41116 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR