DOLAR

34,1929$% 0.19

EURO

37,0674% -0.03

STERLİN

44,6756£% 0.32

GRAM ALTIN

2.974,53%0,70

ÇEYREK ALTIN

5.027,00%0,63

BİTCOİN

2320976฿%0.39598

a

Kripto Uzmanları SEC Etkilerine ve Fed Para Politikalarını Değerlendirdi…

Federal para politikaları ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) düzenleyici kararları arasındaki etkileşim, kripto para birimi endüstrisini şekillendirmeye devam ediyor. Uzmanlar bu etkilerin nüanslarını araştırdıkça, hem pazar dinamiklerinde hem de kurumsal stratejilerde önemli değişimler gözlemleniyor.

MicroStrategy’den Michael Saylor ve BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, Bitcoin BTCUSD ve Ethereum ETHUSD
gibi büyük kripto para birimleri üzerindeki potansiyel etki hakkında bilgi veriyor.

Endüstri Devlerinden Kripto Piyasası İçin Gelecek Tahminleri

MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı ve kurucu ortağı Michael Saylor, kripto para sektörü için çok önemli bir yaz öngörüyor. Saylor’a göre, SEC muhtemelen Ethereum’u menkul kıymet olarak sınıflandıracak.

Sonuç olarak komisyon, BlackRock da dahil olmak üzere çeşitli varlık yöneticilerinin spot Ethereum ETF başvurularını potansiyel olarak reddedecek. Bu öngörüler MicroStrategy World 2024 konferansındaki sunumunda paylaşıldı.

Saylor, tahminini BNB, Solana SOLUSD,XRP ve Cardano ADAUSDT gibi diğer önde gelen kripto para birimlerine genişletiyor. Onların da kayıt dışı menkul kıymetlerle benzer atamalar alacağını öne sürüyor. Saylor, yalnızca Bitcoin’in BTCUSD tam kurumsal kabul gördüğünü ve “tek evrensel” kurumsal sınıf varlık olarak özetlendiğini iddia ediyor.

Saylor, “Hiçbiri bir spot ETF tarafından sarılmayacak, hiçbiri Wall Street tarafından kabul edilmeyecek” dedi.

Bu arada, piyasanın SEC’in spot Ethereum ETF’leri hakkındaki kararına ilişkin beklentisi önemli ölçüde değişti. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, “ETH ETF’nin Mayıs ayına kadar onaylanma olasılığının yüzde 35’e düştüğünü ” söyledi .

Karamsarlık aynı zamanda ihraççıların kendilerinden de geliyor. Nisan ayının başlarında, varlık yöneticisi VanEck’in kurucusu ve CEO’su Jan van Eck, SEC’in spot Ethereum ETF’lerini onaylama olasılığına ilişkin şüphelerini paylaştı. Şirketi ve 21Shares, bu ayın sonunda Ethereum ETF onayını sabırsızlıkla bekleyen varlık yöneticileri arasında yer aldığı için düşünceleri dikkat çekici.

SEC ile Uniswap ve MetaMask’ın ana şirketi Consensys gibi Ethereum tabanlı projeler arasında devam eden yasal savaşlar nedeniyle durum daha karmaşık hale geliyor. BeInCrypto, SEC’in bu iki şirket için bir Wells bildirimi yayınladığını bildirdi.

Consensys, bildirimi aldıktan sonra SEC’e dava açtı . Davanın sonucu, ETH ve ilgili ürünlerle uğraşan şirketler için çok önemli olacak.

Federal Politikalar Kripto İstikrarını ve Büyümesini Nasıl Etkiler?

Düzenleyici sularda gezinirken, ABD Federal Rezervi’nin daha geniş ekonomi politikaları da kripto para birimlerinin likiditesini ve uygulanabilirliğini belirlemede çok önemli bir rol oynamaktadır. BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, Federal Rezerv’in bilanço küçültme hızını yavaşlatma kararının etkilerini araştırıyor.

Bu eylem, ekonomiye aylık 35 milyar doları etkin bir şekilde getiriyor.

Aynı zamanda, Hazine’nin ek kısa vadeli Hazine bonosu ihracı likiditeyi artırmayı amaçlıyor. Bu çaba, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) Republic First Bank’ın çöküşünden sonra mevduatları sigortalama manevralarından daha da etkileniyor. Bu hamleler toplu olarak, sisteme önemli koşullu yükümlülükler ekleyerek finansal ortamı istikrara kavuşturmayı amaçlamaktadır.

Hayes, bu eylemlerin kripto para birimleri üzerindeki bazı finansal baskıları hafifletme olasılığı olarak yorumluyor ve Bitcoin fiyatlarında bir istikrar ve kademeli bir artış öngörüyor. Ağustos ayına kadar 60.000 ila 70.000 dolar aralığında konsolide olacağını öngörüyor.

Hayes, “Kriptonun son ABD para duyurularının enflasyonist doğasını hemen tam olarak anlamasını beklemesem de, fiyatların dibe vurmasını, doğramasını ve yavaş yavaş yükselmeye başlamasını bekliyorum” diye yazdı.

Bitcoin’in fiyatı son birkaç gündür düşerek 56.000 dolara kadar düştü. Ancak, bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin toparlandı. Şu anda son 24 saatte %2,57’lik bir artışı temsil eden 59.345 dolardan işlem görüyor.

Kripto endüstrisi şu anda sürekli değişen düzenleyici ve parasal manzaralarla çok önemli bir noktada. Saylor ve Hayes’in içgörüleri, karmaşık karşılıklı bağımlılıkları ve hem zorlukların hem de önümüzdeki fırsatların potansiyelini vurgulamaktadır. Bu dinamikleri anlamak, bu değişken piyasanın belirsizliklerini yönlendirmeyi amaçlayan paydaşlar için çok önemlidir.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Gardiyanoğlu: “İş sağlığı ve güvenliği çalışanları hayata bağlayan en önemli tedbirlerdir”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0