DOLAR

32,5654$% 0.23

EURO

35,0000% 0.06

STERLİN

40,7690£% -0.09

GRAM ALTIN

2.449,31%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.066,00%0,17

BİTCOİN

฿%

a

KTOEÖS Mağusa’da grev ve eylem yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Gazimağusa’da örgütlü bulunduğu okullarda grev yaptı.

Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi ile Namık Kemal Lisesi’nde yapılan basın açıklamalarının ardından sloganlar ve düdükler eşliğinde Zafer Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirildi ve burada da basına açıklaması yapıldı.

Namık Kemal Lisesi’nde yer alan eyleme Okul Aile Birliği de destek verdi. Okul Aile Birliği Başkanı Arkın Köseoğlu eylem sırasında yaptığı açıklamada çok uzun süredir okulla ilgili sorunların devam ettiğini dile getirerek, okulun yeni binaya taşınmasına karsın sorunların çözümlenmediğini söyledi..
Köseoğlu, okul aile birliği olarak sorunların çözümü noktasında sendikanın eylemlerinedestek vereceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem de yaptığı açıklamalarda, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin içler acısı bir durumda olduğunu, binanın çıplak gözle bile bakıldığında depreme dayanıksız olduğunun görüldüğünü söyledi.

Namık Kemal Lisesi’nin de depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesinin ardından öğrencilerin 3 hafta eğitim alamadıklarını belirten Eylem, eğitim bakanlığının 3 haftanın ardından öğrencileri çadıra mahkum ettiğini kaydetti..

Öğretmenlerin çadırda eğitim verdikten sonra, araçlarına oturup online ders verdiklerini dile getiren Eylem, bu sürece eğitim bakanlığının kayıtsız kaldığını iddia etti.

Okullarda hala karot testlerinin yapılmadığını öne süren Eylem, eğitimde bir çok sıkıntı olduğunu ve üstünün örtüldüğünü de iddia etti.
Sendika başkanı Eylem,sorunlar çözümlenene kadar eytlemlerine devam etme kararlılığını da yineledi.

Eylem, “Gerekirse eğitimde hiçbir şey yapılmayacak. Gerekirse notlar, gerekirse karneler, diplomalar verilmeyecek. Hatta gerekirse eylül ayında okullar açılmayacak” ifadelerini kullandı.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

brt

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, 20 Temmuz Fen Lisesi heyetini kabul etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0