DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.437,26%0,07

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,02

BİTCOİN

฿%

a

KTÖS ve KTOEÖS okullarda grev ve Meclis önünde eylem yapıyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı’nı protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapıyor.

Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı’nı Atatürk Öğretmen Akademisi ve öğretmen hakların hedef aldığını savunan iki sendika örgütlü bulundukları tüm okullarda 08:00-12:30 saatleri arasında grev yapıtı.

Öğretmenlerin Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemine bazı siyasi parti temsilcileri ve Sendikal Platform da katılarak destek belirtti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel eylemde yaptığı konuşmada, komitede görüşülen yasa tasarısının dayatma ile gündeme geldiğini ve dayatma ile kapı arkalarında yasalaştırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

“Belli ki öğretmenin ders vermesi devam etmelidir, bazı bakan olmuş, milletvekili olmuş arkadaşların tamamlanmamış eğitimlerini tamamlatmak boynumuzun borcudur” diyen Gökçebel, öğretmenin kalbinin sevgiyle dolu, toplumun aydınlık yüzü olduğunu ifade etti.

Tahir Gökçebel konuşmasının ardından Adnan Zekai, Süleyman Gelener ve Akgün Kaçmaz’dan oluşan heyetle komitede görüşülen aysa taslağı ile ilgili bilgi sunmak ve görüşlerini iletmek üzere komite toplantısına katıldı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş de okulların yapısal olarak güvenli olup olmadığı konusunda henüz bir netlik olmadığını, Türkçe veya İngilizce bilmeyen öğrencilerin bulunduğu okullarda Türkçe destek dersleri verilmesi yönünde bir adım atılmadığını ifade etti.

Maviş, öğretmenlerin zor şartlar altında ders vermeye çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunlara çözüm bulmaya çalışmak yerine öğretmenlerin hakları ile uğraştığını savundu.

Milli Eğitim Bakanı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde öğretmenlerin hak ve sorunlarını gündeme getirmediğini söyleyen Maviş, “bu iki sendikanın Nazım beyle yürüyecek yolu yoktur” dedi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem ise konuşmasında okullardaki alt yapı sorunlarına dikkati çekti.

Eylem, eğitimi, okulları özveriyle ayakta tutanın öğretmenler olduğunu ifade ederek,bakanlığı okulların temizliği, bakımı konusunda eleştirdi.

Her şartta eğitime devam eden öğretmenin hakkını korumaya devam edeceklerini ifade eden Eylem, bakanlığın yeni eğitim yılına yönelik planlamasının ne olduğunu sordu.

“Milli Eğitim Bakanı eğitimi bir kenara bırakmış, öğretmene saldırıyor toplum önünde öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor” diyen Selma, öğretmen sendikalarının buna izin vermeyeceğini ve öğretmenlerin yasal hakları için sonuna kadar mücadele edileceğini vurguladı.

Selma Eylem’in konuşmasının ardından yeniden söz alan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, okullardaki alt yapı sorunlarına ve okullarda bütçe olmaması nedeni ile tüm ihtiyaçları okul yönetimlerinin karşılamak zorunda kaldığını anlattı.

Maviş, 22 Şubat’ta pilot olarak özel eğitim okullarında uygulanmaya başlanan tam gün eğitim konusunda ise kafeterya, kantin benzeri ihtiyaçların gözardı edilerek öğrencilerin öğle aralarındaki gıda ihtiyaçlarının yine öğretmenlerin özverileri ile karşılandığını savundu.

brt

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Eczacılar Birliği, eczanelerin yaz çalışma saatlerini düzenleme yaparak yeniden yayımladı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0