DOLAR

32,4520$% -0.12

EURO

34,8101% -0.51

STERLİN

40,6251£% -0.47

GRAM ALTIN

2.445,33%0,39

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-0,32

BİTCOİN

฿%

a

Millet İttifakı’ndan beş siyasi parti Saadet Partisi’nde toplandı

Türkiye’de İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı masadan kalkmasının ardından gözler masadaki diğer siyasi partilere çevrildi.

Ankara’da gün boyu hareketli saatler yaşandı. Siyasi partiler sabah saatlerinden itibaren değerlendirme toplantıları yaparken şu sıralarda kritik bir zirve gerçekleşiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderleri Saadet Partisi ev sahipliğinde biraraya geldi.

Kritik zirve öncesinde partilerde gün boyu yoğun görüşme trafiği yaşandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlubaşkanlığında olağanüstü toplandı.

MYK’da Akşener’in altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamaları ile bundan sonra izlenecek yol haritası ele alındı.

MYK toplantısı öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklama yaparak “Büyükşehir belediye başkanımızın tamamı sayın genel başkanımızı ziyaret ederek desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduğunu ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanında olduğunu söylediler.” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından CHP’den İmamoğlu ve Yavaş’ın İYİ Parti lideriyle görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener’i ziyaretine onay verdiği ifade edildi.

Öte yandan İYİ Parti’den de görüşmeye ilişkin açıklama geldi.İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu görüşme için böyle bir taleplerinin olmadığını dile getirirken “Değerli başkanların da bizden talebi olmamıştır.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partili belediye başkanlarıyla buluştu. Akşener toplantı öncesi basının sorularını cevapsız bıraktı.

Parti yetkililerinden son açıklama ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’dan geldi. Usta “Karar almadık, 6’lı masa ilkelerine geri dönerse kapı hala açık.” açıklaması yaptı. Usta, 6 Mart’taki toplantıya İYİ Parti lideri Akşener’in katılıp katılmayacağının belli olmadığını belirtti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan:Onlar ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam edeceğiz

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0