DOLAR

32,9949$% -0.11

EURO

35,8195% -0.26

STERLİN

42,5549£% -0.22

GRAM ALTIN

2.528,01%0,83

ÇEYREK ALTIN

4.147,00%0,21

BİTCOİN

2238102฿%2.00821

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Olgun Amcaoğlu: Fütursuza Zam Yapmamak ve Halkın ve Devletin Menfaatini Korumak İçin Çalışıyoruz

Olgun Amcaoğlu: Fütursuza Zam Yapmamak ve Halkın ve Devletin Menfaatini Korumak İçin Çalışıyoruz

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, fütursuza zam yapmamak ve halkın ve devletin menfaatini korumak için çalıştıklarını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, reel sektörde 88 bin olan çalışan sayısının 150 bine ulaştığını söyleyerek, reel sektörün çok önemli olduğunu, rakamların gelişmeyi gösterdiğini belirtti.

FİF rakamlarını paylaşan Amcaoğlu, biriken fonlarla ilgili bilgi verdi ve zam yapmamak için dikkatle direndiklerini belirtti.

Amcaoğlu, fütursuza zam yapmamak ve halkın ve devletin menfaatini korumak için çalıştıklarını söyledi.

Amcaoğlu, emekli olup asgari ücretle çalışan kesime yönelik düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtti.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin önemli bir sıkıntı olduğunu dile getiren Amcaoğlu, vergi dilimlerinde bu sıkıntıya yönelik düzenleme yaptıklarını belirtti. Amcaoğlu, sıkıntıların giderilmesi noktasında İstatistik Kurumu’nun da katkı koyması gerektiğini dile getirdi.

“KISA, ORTA VE UZUN VADELİ ENERJİ PLANI HAZIRLANACAK”

Enerjide yüzde 13 zammı değerlendirerek, KIB-TEK’ten maliyet analizlerini sunmasını talep ettiğini söyleyen Amcaoğlu, Enerji Üst Kurulu oluşturulduğunu, kısa, orta ve uzun vadeli plan hazırlanacağını, kaydetti.

KIB-TEK’te arızalı üniteler konusuna değinen Amcaoğlu, Güney Kıbrıs’tan alınan enerjinin zamların nedeni olduğunu, altyapının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Amcaoğlu, kablo ile elektrik projesinin hayata geçmesi, enterkonnekte sistemin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Kredi kartı gecikme faizi ve komisyon oranlarına ilişkin soruları yanıtlayan Amcaoğlu, oranlara ilişkin sıkıntıyı Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceklerini, süratle bazı çareler düşünmek zorunda olduklarını, bu oranların kayıt dışılığı artıracağını belirtti.

Amcaoğlu, spekülatif zamlama ile alım gücünün erimesini engellemeye çalıştıklarını, elektronik etiketleme uygulamasını yürürlüğe koyacaklarını kaydetti.

Enerji Dairesi ve Enerji Üst Kurulu’nun hayata geçmesiyle birlikte enerji yasalarının da Meclis’e gelmesinin önemine vurgu yapan Amcaoğlu, bunlar yapılabilseydi plansızlık ve programsızlığın da yaşanmayacağını söyledi.

“Enerji Strateji Eylem Planı bu ülke için olmazsa olmazdır” diyen Amcaoğlu, bu iki mevzuatın hayata geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Sorunların aşılmaması halinde ülkenin 2030’dan sonra çok büyük bir enerji sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağını dile getiren Amcaoğlu, Türkiye’nin desteği ve onayıyla birlikte enerji yatırımlarının bir an önce tamamlanması ve fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydetti.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Atlı Merasim Birliği kuruluyor’ Haberleri Gerçeği Yansıtmıyor”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0