DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2084540฿%0.78985

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Özdenefe:Kıbrıslı Türk süt mamülleri üreticisinin ilgili denetimleri başarıyla tamamlayıp Hellim’in PDO sertifikası almış olmasını büyük bir memnuniyetle karşılamaktayım

Özdenefe:Kıbrıslı Türk süt mamülleri üreticisinin ilgili denetimleri başarıyla tamamlayıp Hellim’in PDO sertifikası almış olmasını büyük bir memnuniyetle karşılamaktayım

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe Hellim’in PDO sertifikası alması hakkında basın açıklamasında bulundu.

Özdenefe yaptığı açıklamada:

Hellim/Halloumi’nin Avrupa Birliği’nde menşe ismi korunmuş ( PDO ) bir ürün olarak tescil edilmiş edilmesini takiben, bir Kıbrıslı Türk süt mamülleri üreticisinin ilgili denetimleri başarıyla tamamlayıp Hellim’in PDO sertifikası almış olmasını büyük bir memnuniyetle karşılamaktayım.
En önemli kültürel ürünümüz olan Hellim’in AB pazarlarına erişimi doğrultusunda 2008 yılından bu yana yürütülen kararlı uğraşların ilk meyvesini almak bizleri gururlandırmıştır.
Elde edilen sonucun diğer hellim üreticisi firmalara da örnek teşkil edeceği aşikardır.
Kıbrıs sorununun eşitliğe dayalı bir federal çatı altında çözümlenmesi ve ülkemizin bir bütün olarak Avrupa Birliği’nde yerini alması için yürütülen süreçlerde, PDO gibi toplumlar arası sinerjik kazanımlar sağlayacak uygulamaların önemli bir kaldıraç niteliğinde olacağına dair inancım tamdır.
Bu düşüncelerle, bahse konu üreticimize takdirlerimi sunar, AB pazarlarına erişim hedefleri doğrultusunda vizyoner çalışmalarının devamını dilerim.
Ürettiğimiz hellimi dış pazarlara açma mücadelesi veren diğer üreticilerimize de başarılar temenni ederim.
‘ dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Geçitkale Cumhuriyet Lisesi, Yeniceköy Polis Okulu binasında yüz yüze eğitime yeniden başladı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0