DOLAR

32,3526$% 0.3

EURO

35,1325% -0.02

STERLİN

40,8879£% -0.33

GRAM ALTIN

2.306,28%1,28

ÇEYREK ALTIN

3.968,00%0,07

BİTCOİN

2285412฿%2.57193

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Özkurt:Kadınlar eşit şartlarda çalışma ve sosyal hayatın içinde kendisine yer bulamıyor

Özkurt:Kadınlar eşit şartlarda çalışma ve sosyal hayatın içinde kendisine yer bulamıyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayımlayan BRTK Müdürü Meryem Özkurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, yıllardır dünyanın pek çok ülkesinde kadınların haklarını savunmak ve korumak için bir araya geldiği bir mücadele günü olduğunu belirtti.

Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın son bulmasıiçin 8 Mart’ın tarihi önemine değinen Özkurt, “Yıllar önce ‘eşit işe eşit ücret’ sesinin yükselmesiyle başlayan mücadele hala devam ediyor ve kadınlar eşit şartlarda çalışma ve sosyal hayatın içinde kendisine yer bulamıyor.” dedi.

Özkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Medya sektöründe çalışan kadın sayısı, kadın ve medya ilişkisinin sorunlu niteliğini de değiştirememiştir. Kadınların medyada bedenleri üzerinden temsiliyetinin henüz önüne geçilememiştir. Kadının akıl üzerinden temsil edildikleri bir medya düzenine acil ihtiyaç duyulmaktadır.Başarının cinsiyetle değil, çalışarak elde edildiği unutulmamalıdır.Toplumsal hayatta, iş hayatında ve kitle iletişim araçlarında kadın temsiliyetimin hak ettiği yere gelmesi için biz basın çalışanlarına görevler düşmektedir.Kadının değerinin sadece 8 Mart ile sınırlı kalmaması, yılın her gününde kadına hakkının teslim edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sözde kalmaması umuduyla BRT’de çalışan tüm emekçi kadın arkadaşlarımı iş hayatında varlık gösterdikleri için kutluyorum.Ve nice 8 Mart’ları birlikte karşılamak dileğiyle, dünyadaki tüm kadınları selamlıyorum…”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0