40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, UBP Milletvekili, İçişleri eski bakanı ve eski Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler hakkında “üniversite açmak için rüşvet aldı”iddiasını” gündeme taşıdı.
UBP Milletvekili Ziya Öztürkler konu ile alakalı Doğuş Derya’ya sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.
Öztürkler açıklamasında, kendisinin izin verme yetkisinin bulunmadığını ve konu ile ilgili polise ifade verdiğini, her şeyin araştırılması talebini verdiğini açıkladı.
Öztürkler, “Doğuş Hanıma gelince Sen daha Ziya Öztürkler’i tanımadın, geçmişimi, belli ki kim olduğumu da bilmiyorsun. Araştırıp öğren bir vekil olarak araştırmadan sormadan bu kadar basit mi meclis kürsüsünden konuşmak? Yazık sana….” dedi.

Öztürklerin konu ile ilgili paylaşımı şu şekilde:
“Keşke Doğuş Hanım sorsaydı….
Birincisi ilgili izni benim verme yetkim yok. İkincisi bu şikayet üzerine ben arandığımda milletvekiliydim ve paşa paşa gidip polise ifade verdim. Bizzat her şeyin araştırılması da talep ettim. Polis kurumumuzda tüm ayrıntılarıyla konuyu soruşturmuştur.
Yedi yıl boyunca onurumla görev yaptım. Tüm üniversitelerden de açıklama bekliyorum. Hangi rektör veya mütevelli heyeti başkanıyla bir kirli pazarlığım varsa açıklasınlar. Sadece ülkeme hizmet ettim. Alnım açık kendi kişisel menfaatim için tek bir kuruşum yok. Halka açık bir restaurantta ilgili kişi kendi yazmış olduğu kitaplarını bana verirken gayet doğal çekilen görüntüler üzerinden birtakım mesnetsiz iddialar ortaya attılar. Bu iddiaları ortaya atanlar ise üniversiteyı soyan kişiler olmuştur.
Hesaplarım ortada, mal varlığım ortada, herşeyim açık, hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok. Polis teşkilatına da her türlü açıklamayı yaptım, ilgili teşkilatta her türlü soruşturmayı yaptı. Vekil kimliğime de sığınmadım.
Doğuş Hanıma gelince Sen daha Ziya Öztürkler’i tanımadın, geçmişimi belli ki kim olduğumu da bilmiyorsun. Araştırıp öğren bir vekil olarak araştırmadan sormadan bu kadar basit mi meclis kürsüsünden konuşmak? Yazık sana….
YÖK heyetinin burda olduğu, komite başkanlığını yaptığım bu dönemde birtakım çevrelerin benimle ilgili gündem oluşturmaya çalışmaları da çok ilginç değil mi?
Acaba çekinceleri ne bilemedim?
Benimle uğraşanlara açık açık söylüyorum. Veremeyeceğim hesap yoktur. Ben itibarımı halktan, Ahlaki terbiyemi ailemden ve öğretmenlerimden aldım, Doğuş Derya’dan değil…”

Oğuz: Ülkeye gelişlerde ciddi tedbirler alınacak
1
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
38556 kez okundu
2
Bilim Kurulu Üyesi Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz
33724 kez okundu
3
Dünya alarma geçti! Çin’e kısıtlama getiriyorlar.
32363 kez okundu
4
Prof. Dr . Benter’in Buluşu Kalp Krizi Geçirenlere Umut Oldu
31852 kez okundu
5
Canaltay: “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz…”
31640 kez okundu