DOLAR

32,2661$% 0.02

EURO

34,6733% -0.15

STERLİN

40,3304£% -0.11

GRAM ALTIN

2.398,26%-0,07

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%-0,07

BİTCOİN

฿%

a

Sağlıkta örgütlü birlik ve sendikalar bugün grev ve eylem yapacak

Sağlıkta örgütlü birlik ve sendikalar Gazimağusa’da bir doktorun bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanmasını protesto için bugün grev ve eyleme gidiyor.

Ülke genelindeki tüm hastane, sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde, bazı servisler hariç, 09.00-13.00 arasında grev yapılacak; Sağlık Bakanlığı önünde toplanılarak Meclis’e yürünecek.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, uzun zamandır sağlıkta artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, geçtiğimiz haftalarda ambulansta görevi başındaki hemşirelerinin darp edilmesinin ardından, bir doktorun bıçaklanmasının bardağı taşırdığını belirtti.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen ve Tıp-İş Başkanı Şükrü Onbaşı imzasıyla yapılan ortak açıklamada, grevin Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne bağlı acil servisler, diyaliz servisleri, yoğun bakımlar ve acil ameliyatlar haricinde tüm birimlerde ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı sağlık merkezlerinde 112 ambulans hizmetleri hariç tüm sağlık ocakları ve sağlık merkezlerinde olacağı kaydedildi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamada da, eylemin artan şiddet olaylarını protesto etmek ve sağlık alanında imzalanan protokolde düzenleme taleplerini vurgulamak amacıyla gerçekleştirileceği belirtilerek, kamu ve özelde çalışan hekim ve diş hekimleri ile halktan destek talep edildi.

Bu arada Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği de, sağlık çalışanlarının düzenleyeceği yürüyüşe destek belirtti.

brt

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meclis Genel Kurulu bugün yoğun bir gündemle toplanacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0