DOLAR

32,3157$% 0.2

EURO

35,1169% -0.05

STERLİN

41,0668£% 0.11

GRAM ALTIN

2.291,90%0,65

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%-0,34

BİTCOİN

2294418฿%3.57058

a

‘Şampiyon Melekler’ için beste

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye’de 6 Şubat’da yaşanan Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere ithafen “Deprem” isimli ağıt besteleyen bestekar sanatçı Enver Ermetal’i kabul etti.

Kabulun başında Çavuşoğlu ve Ermetal “Deprem” ağıtının klibini içeren CD’yi izledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türkleri’nin gönüllerinin birleştiği ve bu birleşen gönüllerin hep birlikte yandığı depremin üzerinden 45 gün geçtiğini anımsatarak, geçen süreçte yaşanan acıların insanların kalbine yumruk gibi oturduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün depremde hayatını kaybeden 50 bin kişiye ağladığını belirten Çavuşoğlu, bir okuldan 35 kişi olmak üzere KKTC’den toplamda 49 kişinin hayatını kaybetmesinin Kıbrıs Türkü’nü tarifsiz acılara gömdüğünü kaydetti.

Hükümetin, deprem süresi içerisinde depremzedelere ulaşmak ve onları sağsalim getirebilmek için yola çıktığını ancak cansız bedenlerini bu topraklara getirmek zorunda kaldığını anlatan Çavuşoğlu, bu uğurda gerek suçluların yargılanması gerekse acılarının paylaşılması noktasında birlik ve bütünlüğün devam ettiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, “ Hükümetimiz hayatını kaybedelneri şehit olarak ilan etmiş ve onların isimlerini yaşatmak ve geleceğe taşıyabilmek adına Kıbrıs Türkü halkı ile bir olarak her türlü desteği her türlü fedakarlığı yapma noktasında adım atmaktadır. Onların isimleri her yerde anılmaktadır ve anılacaktır.” dedi.

Depremde hayatını kaybeden çocukların anılarını yaşatabilmek için ortaya koydukları gayrete Bestekar Sanatçı Enver Ermetal’in de destek vererek ağıt yazdığını ifade eden Çavuşoğlu, “Eminimki bu ağıt çocuklarımızın anılmasında yaşatılmasında büyük bir katkıya zemin olmuştur.” dedi.

Çavuşoğlu n” Bu acıya yaşamamıza vesile olan suçlu gördüğümüz müteahitler yargılanmadığı sürece, yargıda onlar hak ettiği cezayı almadığı sürece bizim acımız bir yumurk şeklinde hergün büyüyecektir” dedi.

Bestekar Sanatçı Enver Ernetal de Adıyam’da inanılmaz bir mücadele verildiğni belirterek Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür etti.
Başta Mağusa olmak üzere Ada’da şampiyon melerkleri yaşatma adına çok büyük bir kıvılcım patladığını belirten Ermetal, kıvılcımın gittik sonra büyüdüğünü ve projelerin ortaya çıktığını söyledi.

‘Şampiyon Melekleri’ yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Ermetal, yaptığı bestenin klibinin tüm masraflartını kendisinin karışlayacağını ve CD’nin satışından elde edilecek geliri de Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlayacağını kaydetti.

Çocukları yaşatma adına Mayıs ayı sonunda bir konser düzenleyeceğini ve konserden elde edeceği geliri de Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlayacağını belirten Ermetal, “ elimizden geldiğince bu çocukları yaşatacağız” dedi.
BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0