DOLAR

32,4633$% -0.1

EURO

34,7688% -0.64

STERLİN

40,5472£% -0.65

GRAM ALTIN

2.436,23%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.041,00%-0,24

BİTCOİN

2067659฿%-1.18452

a

Savaşan: Basın mensupları aydınlanmaya katkı yapıyor!

Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, ülkemizde ve dünyada insanların en temel haklarından bir tanesi olan haber alma özgürlüğü için fedakarca çalışan basın mensuplarının ulusal ve küresel çapta aydınlanmaya ve ilerlemeye önemli katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

Demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerle iç içe geçmiş bireysel ve toplumsal mücadeleler sonucunda oluşan dinamik ve vazgeçilmez değerler olduğuna işaret eden Dr. Ahmet Savaşan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile öngörülen tek siyasi modelin demokrasi olduğuna vurgu yaptı.

Demokrasinin ifade özgürlüğü ile beslendiğini, basın özgürlüğünün de demokrasinin tam merkezinde olduğunun altını çizen Ahmet Savaşan, “basın çalışanlarının yaptığı haber ve bilgilendirmeler, ulusal ve küresel çapta bir aydınlanmayı ve ilerlemeyi de beraberinde getiriyor. Elbette basın mensuplarının görevlerini yerine getirirken en büyük yardımcıları, özgür çalışma ortamlarıdır. Özel hayata ve bireysel haklara saygı çerçevesinde, basın çalışanlarına sağlanacak özgür ortam, onların haber üretme başarısını artıran en önemli etkenlerden bir olduğu kadar, bu özgürlüklerin de ülkelerin gelişmişlik düzeylerini gösterdiğini unutmamamız gerekiyor” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özgürlükler ve demokratik haklar konusunda bu güne kadar pek çok olumlu adım atıldığını anımsatan Ahmet Savaşan, yasal zeminde birçok farklı fikri savunan gazeteci ve basın mensubununsansürün ve engellemenin uzağında çalışmalarını sürdürebiliyor olmalarının KKTC demokrasisi açısından önemli bir zenginlik olduğuna dikkat çekti.

Ahmet Savaşan mesajının sonunda, “bugün gelinen noktanın yeterli görülmeyerek, basın mensuplarının haber, yorum ve bilgi üretme özgürlüğünün giderek yükseleceği ve aynı zamanda da çalışma şartlarının iyileşeceği bir zeminin ülkemizde sürdürülebilir olacağına inancımla, başta ülkemizdeki basın mensuplarımız olmak üzere basın camiasının bütün değerli çalışanlarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgülüğü Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Altuğra, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle mesaj yayımladı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0