40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı, Meclis Genel Kurulu’nda özel okulların sorunlarına dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.
CTP Milletvekili Solyalı, özel okullarda döviz karşılığında olan bedellerin yüzde yüz oranında artmasına rağmen özel okullara giden ilk ve ortaöğretim öğrenci sayısının 46 bin 374 iken kamu okullarına giden ilk ve ortaöğretim öğrenci sayısının 13 bin 638 olduğunu belirtti.
Solyalı, öğrencilerin yüzde 25’inin özel okula gitmek zorunda kaldığını belirtti. Solyalı, buraya gidenlerin hepsinin zengin olmadığını, eğitim faaliyetlerine çocuklarını katmak adına buraya yazdırmak zorunda kalan pek çok ailenin olduğunu belirtti.
“FİYATLARDA FAHİŞ ARTIŞLAR VAR”

Solyalı, özel okulların geçen yıla oranlara bin 500 sterlin artış yapacaklarını belirterek konunun bir an önce Eğitim Bakanlığı, özel kurum sahipleri ve Başbakan ile birlikte görüşülmesi gerektiğini açıkladı.
Solyalı’nın açıklaması şu şekilde:
“Serbest piyasaya etki etmek için yasa yapılması” gerekir denmişti. Hala daha yapılmadı. Bunlar konuşulurken Sterlin 25 TL’ idi, fakat şuanda 40 TL.
Genelde yabancılar yolluyorlar diye bir iddia var. Özel okullara giden KKTC vatandaşlarının çocukları yüzde 67, devlet okuluna giden yüzde 66. Yani yabancı öğrencilerden daha fazla KKTC vatandaşı öğrenci var.
Verilere göre ilkokullarda fiyatlar yüzde 154 artmış, ortaokular yüzde 172, Lise ise yüzde 159 artmış. Bunları fahiş artış olarak değerlendirmek zorundayız.
Gecen yılki rakamlara göre en az bin 500 Sterlin artış yapacaklar.
Geçen yıl rekabet yasası çalıştırılsın dedim, talepte bulundum ve 1 yıldır Rekabet Kurulu’ndan bir cevap gelmedi.Derhal ama derhal Eğitim Bakanı özel kurum sahiplerinin, Başbakan ile birlikte masada toplanması lazım.”

CTP milletvekili Barçın: Uzman askerlerin baremlerinin düzeltilmesi gerekir
1
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
38884 kez okundu
2
Bilim Kurulu Üyesi Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz
34118 kez okundu
3
Dünya alarma geçti! Çin’e kısıtlama getiriyorlar.
32693 kez okundu
4
Prof. Dr . Benter’in Buluşu Kalp Krizi Geçirenlere Umut Oldu
32183 kez okundu
5
Canaltay: “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz…”
31965 kez okundu