40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Yeşil Hat Ticareti Haftası, Derinya’da gerçekleştirilen etkinlikle resmen sona erdi.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve bir hafta süren etkinlik, iki toplumdan girişimcilerin Yeşil Hat ticaretine ilgisini ve daha aktif katılımını teşvik etmek amacıyla düzenlendi.
AB Bilgi Merkezi’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumlarından katılımın olduğu etkinlik, girişimcilerin Yeşil Hat ticaretinin faydalarını keşfetmeleri ve yeni iş bağlantıları kurmaları için zemin oluşturdu.

“Ticaret Fırsatları Toplantısı” ve “Kapanış Resepsiyonu” etkinliğinin, işletmelerin, “AB One Stop Shop Hizmet Noktası” tarafından sunulan hizmetlere aşina olmalarına ve 2025 Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri hakkında bilgi edinmelerine de olanak sağladığı ifade edildi.
Yeşil Hat Ticareti Haftası boyunca, işletmeler, ekonomi ve ticaret odaları üyeleri ve diğer paydaşlar arasında bağlantıların kurulmasını, yeni ticaret fırsatlarının keşfedilmesini ve işbirliği stratejilerinin görüşülmesini sağlayan çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Açıklamada, “Avrupa Birliği’nin Yeşil Hat ticaretine sürekli desteğini vurgulayan bu etkinlikler, aynı zamanda, Yeşil Hat Tüzüğü’nün ada genelinde iş birliği ve ekonomik refahın bir çerçevesi olarak güçlendirilmesine odaklanarak geçmişte uygulanan ve gelecekte uygulanacak AB destekli girişimleri de sergiledi” denildi.

KGS 1. Basamak Sınavı bugün yapılıyor… İlk oturum başladı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166668 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55488 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48146 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
45970 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
38845 kez okundu