DOLAR

32,5736$% 0.07

EURO

34,8755% 0.01

STERLİN

40,5422£% 0.05

GRAM ALTIN

2.432,14%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%-0,12

BİTCOİN

฿%

a

Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin resmi açılışı yapıldı

Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin resmi açılışı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirildi.

Okulun açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre,ve Başbakan Ünal Üstel de katıldı.

Yonpaş Metin Derinel Lisesi müdürü Aliye Sallakoğulları, teslim tarihi Eylül 2023 olan Yonpaş Lisesinin, erken teslim edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, çocukları yeni okula kavuşmalarının çok anlamlı olduğunu kaydetti; okula ismi verilen merhum Metin Derinel’i rahmetle andı.

Yonpaş Orman Ürünleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Derinel de 18 ay önce temeli atılan okulu devlete, topluma kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, amaçlarının devletin çağdaş eğitim imkanlarına katkı koymak olduğunu vurguladı.

Yonpaş ailesinin torunu Metin Derinel de, dedesinin adını taşıyan okulun eğitimde fırsat eşitliğine katkı koymasını diledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise halka ve devlete hizmet düşüncesinin hiç bir zaman değişmeyeceğini belirtti…
Çavuşoğlu, “ Eğer okullar kapanırsa gelecek nesiller esaret altına girer” dedi ve insana yapılan yatırımun en değerli yatırım olduğunu vurguladı .

Bakan Çavuşoğlu hükümete duyulan güvenle ülkedeki 13 hayırseverin okul yaptırdığını,devletin kendi imkanlarıyla yapacağı okullarla bu sayının 20’ye ulaşacağını kaydederek, ülkenin gelecek nesillerinin yetişmesinde bunun çok önemli olduğunu söyledi ve geleceğin Yonpaş ailesi gibi bireylerle şekillenip, bayraklarıngöklerde dalgalanmaya devam edeceğini vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, ülkede Yonpaş ailesi gibi bireylerin çoğalmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ancak bu sayede egemenliğin gölgesi altında varlığın sürdürülebileceğini dile getirdi.

Töre, “ Egemenlik önemlidir, egemenlikten vazgeçilemez, gevşetilemez, bu mümkün değil” şeklinde konuştu.

Töre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti semalarında ay yıldızlı bayrakların daima dalgalanacağuna da vurgu yaparak, açılışı yapılan Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin de ebedi eser olarak ülkede var olacağını ve bayrakların her zaman dalgalanacağını kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise bir buçuk yıl önce temeli atılan Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Melekler Takımı’nı yad eden bir eser olduğunu söyledi.

‘Melekler Takımını’ unutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Tatar, Allahtan rahmet diledi.

Açılışı yapılan okulda ülkeye sahip çıkma düşüncesiyle yeni nesillerin yetişmesini dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, böylesi bir okulun ülkeye kazandırılmasının çok önemli olduğunu yineledi ve Yonpaş ailesi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Hükümete duyulan güvenle son 2 yılda ülkeye 20 ye yakın okul kazandırılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemenliğin temelinde bu coğrafyadavarlığını sürdürmesi için bunun büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Açılış töreninde daha sonra tüm Yonpaş ailesi kürsüye davet edildi, merhum Metin Derinel’in eşi Lütfiye Derinel’e gün anısına bir pano takdim edildi.

Tören Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin resmi açılışının yapılıp okulun gezilmesiyle tamamlandı.

 

 

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Tatar Haspolat İlkokulu’ndaki gösteriyi izledi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0