DOLAR

32,6024$% 0.39

EURO

34,8406% 0.26

STERLİN

40,6720£% 0.18

GRAM ALTIN

2.491,97%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.264,00%-0,23

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor

22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor

22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Halil Bakkaloğlu, ağız ve diş sağlığında en önemli hedeflerinden birinin koruyucu diş hekimliği felsefesini hekimler aracılığıyla topluma yerleştirmek olduğunu belirtti.

Artan mezun sayısına rağmen, diş hekimleri için istihdam olanaklarının sınırlı olduğuna da dikkat çeken Bakkaloğlu, sağlık ocakları da dahil olmak üzere tüm kamu hastanelerinde diş hekimi istihdamını artırmak ve sadece özel kurumlarda yapılabilen tedavilerin devlet kurumlarında da yapılmaya çalışılmasının gelecek için beklentileri içerisinde yer aldığını söyledi.

Bakkaloğlu, diş hekimliği haftası kapsamında Lefkoşa Çocuk Yuvası’nı ziyaret ederek eksikleri ile ilgili katkı sağlamaya çalışacaklarını da belirterek, hafta boyunca halkı bilinçlendirme amaçlı radyo ve televizyon programlarına katılarak toplumu ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme çalışmalar yürüteceklerini anlattı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların ağız ve diş sağlığına verdikleri önemi artırmak amacıyla ortaokullara yönelik afiş yarışması düzenleneceğini aktaran Bakkaloğlu, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’yı ziyaret ederek toplumsal ağız diş sağlığı ve meslek sorunları ile ilgili görüş bildireceklerini söyledi.

“Bizim için en önemli etkinlik eğitimdir” diyen Bakkaloğlu, Cumartesi günü bir de seminer düzenleneceğini belirtti.

Halil Bakkaloğlu, velileri, öğretmenleri, medya kuruluşlarını ve her kesimden insanı ağız ve diş sağlığına dikkat etmeye de davet etti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant ise, ülkede yıllardan beridir sürdürülen sağlık hizmetlerinin sağlığın korunmasına yönelik değil tedavi edici hizmetler üzerine odaklandığını belirterek “Halbuki daha kolay ve çok daha ekonomik olan koruyucu hekimlik hizmetleridir. Ne yazık ki yıllardır dile getirilmesine rağmen bu alanda etkili planlı ve süründürülebilir koruyucu hekimlik uygulamasına başlayamadık” dedi.

Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Ömer Taşargöl de, Sağlık Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı veYÖDAK’ın meslek örgütleri ile iş birliği içerisinde ülke nüfusunu ve gereksinimleri göz önünde bulundurarak geleceğe yönelik bir planlama içine girmesi gerektiğini belirterek, bunun toplumun alacağı ağız-diş sağlığı hizmetlerinin üstün nitelikte olmasına imkân sağlayacağını söyledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İskele Belediyesi Başkanı Sadıkoğlu, Boğaziçi Köy Kadın Kursu’nu ziyaret etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0