48,6348$%0,04
56,2095€%0,03
65,6708£%-0,04
6.717,89%-0,04
10.971,00%-0,30
฿%
Beş Kıbrıslı Rum’un “askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlamasıyla yargılandıkları davadan beraat etmesinin ardından açıklama yapan CTP Milletvekili Asım Akansoy, kararın sevindirici olduğunu ancak sürecin kendisinin “adalet açısından büyük bir utanç” oluşturduğunu söyledi.
Mahkeme sürecinde eksik tahkikat, çelişkili ifadeler ve suçlamalarla ilgisi bulunmayan dosyaların ortaya çıktığına dikkat çeken Akansoy, “Bu beş kişi açıkça bir komploya maruz kalmıştır. Bu gerçeği görmezden gelmek, yalnızca mağdurları değil, devlet olmanın sorumluluğunu da inkâr etmek olur” dedi.
Akansoy, dürüst insanların haksız yere uzun süre tutuklu kalmasının “bir hukuk ayıbı” olduğunu belirterek, bunun yalnızca bireyleri değil, adalet sistemini ve dolayısıyla devletin güvenilirliğini de zedelediğini vurguladı.
Akansoy, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hükümet edenlerin ve devlet kurumlarını yönetenlerin adaletin evrensel ilkelerine bağlı kalması gerektiğini söyledi.
Kaynak : Halkın Sesi

Borç üstüne borç
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168869 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57693 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50336 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48140 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40998 kez okundu
Hakan Oran Yazdı : EN GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERDE CAN VERMEK
Benzin ve Dizelde Son Durum
Larnaka Havalimanı’ndaki Bomba İhbarı ve Alarm Durumu Sona Erdi
Rize Açıklarında Acil İniş Yapan Uçağın Pilot ve Yolcusuna Ulaşıldı
Başbakan Üstel’den arama kurtarma açıklamasıÇalışmalar kesintisiz sürüyor
Başbakan Üstel’den sosyal konut ve üretici desteği açıklaması
Hakan Oran Yazdı : KİBİR KULESİNDEN DÜŞMEK
Dışişleri Bakanlığından KKTC Açıklarında Alabora Olan Gemi İçin Taziye Mesajı
Girne Belediye Başkanı Şenkul’dan Deniz Seferleri Açıklaması
Bakan Dinçyürek, Bakan Yardımcısı Özel ve Büyükelçi Başçeri’den Yaralılara Hastane Ziyareti