48,9590$%0,19
55,8905€%0,31
64,9357£%0,35
6.786,00%1,00
11.043,00%0,42
฿%
Sempozyum düzenleme ekibi adına Prof. Dr. Nilgün Sarp imzasıyla yayımlanan bildirgede Tabipleri Birliği Dr. Mustafa Hami konferans salonunda yer alan sempozyumda aydınlatılmış rıza kişisel veriler hukuku, acil tıpta hukuki sorunlar, sağlık hakkı, KKTC’de vatandaş olmayanların sağlık hakkı ve gıda hukuku başlıklı oturumların yer aldığı ifade edildi.
“Aydınlatılmış rıza konusunda hekimlerin hastaya anlayabileceği dilde bilgilendirmesi ancak aynı zamanda verdiği bilgileri içeren kapsamlı bir onam belgesinin de imzalatılmasının önemi hem hekim hakları açısından hem de hasta hakları açısından vurgulanmıştır” denilen bildirgede bu konuda KKTC, Türkiye ve Avrupa’daki yargı örneklerinin katılımcılarla paylaşıldığı ifade edildi.
Kişisel veriler hukuku açısından acil serviste yaşanan sorunlar ve kişisel verilerin hukuku aykırı olarak kullanılması konusunda paylaşılan kapsamlı bilgi ve yargı örneklerinin de sempozyumda paylaşıldığı kaydedilen bildirgede KKTC’deki acil servis sorunlarının çözümü ile ilgili tartışmalar yapıldığı da aktarıldı.
“Sağlık hakkı konusunda özellikle ülkemizde sadece sorumlu tutulan sağlık personelinin değil, altyapı eksiklerini tamamlamayan yöneticilerin de hukuki sorumluluğunun önemi vurgulanmış ve bu konudaki yargı örnekleri paylaşılmıştır” ifadeleri yer alan bildirgede gıda hukuku konusunda, gıda üreticisinin hukuki sorumluluğu, gıdaya erişimde yaşanan sıkıntılar ve gıda konusundaki Girne kent örneğinin sunulduğu ve bu konudaki idarenin sorumluluğunun tartışıldığı belirtildi.
Bildirgede sempozyumun değerlendirme konuşması ile sona erdiği, etkinliğe ilgi gösteren katılımcıların, sempozyum sonunda yayınlanan bildiri kitabını önemine vurgu yaptığı ve hem akademik alanda hem de uygulayıcılar tarafından kullanılan kitapları edinmek istedikleri de kaydedildi.
Kaynak : Halkın Sesi

Yeşil Barış Hareketi’nden yetkililere çağrı: “Bu kuraklık sürerken av başlatılamaz”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168955 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57784 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50423 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48228 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41084 kez okundu
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü