40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Türkiye, uzay alanında girişimlerini hızlandırıyor. Bugün uzaya gidecek ilk Türk astronot için önemli bir anlaşma duyuruldu. Milli Uzay Programı kapsamında Türk uzay yolcusunun uzay istasyonuna gidişi için Axiom Space şirketi ile anlaşma sağlandı.
Anlaşma, Paris’te 73.’sü düzenlenen Uluslararası Astronotik Kongresi’nde sağlandı. Türkiye’den 6 kurumun katıldığı Kongre’de Türkiye Uzay Ajansı da yer aldı. Anlaşmayı, ajansın başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım duyurdu.
Uluslararası uzay İstasyonu’na gidecek ilk astronot şu anda belli değil. Axiom Space şirketi, Türk uzay yolcusunun eğitim ve uçuş hizmetini karşılayacak. Öte yandan Axiom Space, Twitter hesabından anlaşmadan duyduğu memnuniyeti şu ifadelerle açıkladı.

Axiom Space ve Türkiye, ilk Türk astronotunu uzaya göndermek, Dünya’da ve yörüngede bilimsel gelişmeyi yaygınlaştırmak için tarihi bir anlaşmaya imza attı. Türkiye’nin uluslararası uzay araştırmacıları topluluğuna katıldığını görmekten heyecan duyuyoruz.

Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirecek uçuş için astronot seçmeleri devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise mutluluğunu “hayaller gurura dönüşüyor” cümlesiyle dile getirdi. Öte yandan uçuş tarihi, eğitim süreci gibi detaylar henüz açıklanmadı.

Citroen, Eylül 2022 fiyat listesi
1
Fiziksel Aktivite Günü İskele’deki etkinlikle kutlandı
97568 kez okundu
2
PUMA Kadınlar Ligi. Çeyrek final heyecanı bugün oynanan iki maçla başladı
93659 kez okundu
3
Pazar günü bisiklet yarışları nedeniyle bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatılacak
70194 kez okundu
4
Basketbolda zorunlu seminerler, Ted Koleji’nde gerçekleşti
50389 kez okundu
5
Gönyeli KoopBank ṣampiyon!
40578 kez okundu