40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
UBP’ninLefke Belediye Başkan adayı Adil Özgey, Lefke’de artık bir atılım yapılması gerektiğini belirterek, “İnsanları ev sahibi yaparak, göçü engelleyebiliriz” dedi.
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Lefke Belediye Başkan adayı Adil Özgey, katıldığı bir televizyon programında projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Lefke ve bölgesinin çok güzel bir belde olmasına rağmen göç verdiğini söyleyen Özgey, gençleri bölgede tutmak gerektiğini söyledi.
Bu noktada merkezi hükümet ile yerel yönetimin birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Özgey, “Göçü durdurmak için sosyal konut projeleri hazırladık” diye konuştu.

“Adil bir yaklaşım ile halkımızı konut sahibi yapacak projeleri hükümet ile hayata geçireceğiz” diyen Özgey, “Hakkı olan insanlarımıza bu şansı vererek, göçü durdurabiliriz…” dedi.
Lefke’de çok fazla boş alan olduğuna dikkat çeken Adil Özgey, “İnsanları ev sahibi ya da arsa sahibi yaparak göçün önüne geçeceğiz. Lefke’de artık atılım yapmamız gerekiyor. Bölge insanının kendi topraklarında kalmasını sağlayacak konut haricindeki projelerimiz ile bölgemizin kaderini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yedidalga ve Yeşilyurt’ta da sosyal konut projelerinin yapılması gerektiğini aktaran Özgey, “Biz şu anda bu arazilerin bir kısmını dağıtıma çıktık. Fakat kimsenin endişesi olmasın, hak sahibi insanlara bu yerleri adil bir şekilde vereceğiz. Bunun sözünü veriyoruz, herkesin içi rahat olsun” diye konuştu.
Belediyeciliğin sadece çöp toplamak olmadığına vurgu yapan Özgey, bölgemizi hak ettiği şekilde yönetecek, kalkınmayı yerelden başlatacağız” dedi.

“Ülkenin en büyük müzesi Güzelyurt’ta hayat bulacak”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2167727 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
56542 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
49191 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
47010 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
39893 kez okundu