48,8259$%0,10
55,8814€%0,04
65,1357£%0,07
6.820,29%-0,22
11.134,00%-0,27
฿%
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Avrupa Birliği Mali Yardım Projesi kapsamında, Piyasa Gözetim Denetim Bilgi Ağı oluşturulması ve akabinde Ürün Güvenliği Laboratuvarı’nın hayata geçirilmesi noktasında yürüttükleri çalışmalarla ilgili bugün bakanlığa ait toplantı salonunda bir sunum gerçekleştirdi.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Kurulu’nun ve bazı sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda proje ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Bakan Amcaoğlu, “insan sağlığı ve güvenliği açısından çok ciddi önem arz eden bu proje üzerinde titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.
Bakan Amcaoğlu şunları söyledi:
“Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, projenin istenilen hedefe ulaşması için, piyasadaki ürünlerin güvenli olup olmadığını test etmek amacıyla bilirkişi sağlanması yönüne gitti.”

“Bu bağlamda, sivil toplum örgütleri, test merkezleri ve devlet laboratuvarının ürün güvenliği alanındaki kapasitesini analiz etmek için, Türkiye Akreditasyon Kurumu’nda (TÜRKAK) eğitilen elemanımız, bilirkişi olarak çalışmalarını tamamladı.”
“Ürün Güvenliği Yasası’nın 37. maddesinde yer alan Piyasa Gözetim Denetim Kurulu, ilgili sivil toplum örgütleri ve Bakanlık temsilcileri ile görüşmeler yapmıştır. Bu bağlamda Mali Yardım Projesinin uygulanması ile birlikte bir Ürün Güvenliği Laboratuvarı kurulması adına Bakanlık çalışmalarını hızlandırmıştır.”
“Projenin tamamlanması sonrasında, bakanlığımız, çok daha etkin bir şekilde denetimler yapabilecek.”
“Uzun bir süredir bu projenin yaşama geçmesi için emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Başbakan Üstel: Akaryakıt temin ve taşıma ihalesi iptal edilip yeniden pazarlık usulü ile ihaleye çıkılacak
1
İEZB-MEM, 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nü gelenekselleştirmeye hazırlanıyor
10960 kez okundu
2
“Misafirlik bitti, ya KKTC ile askeri anlaşma imzalar ya da KKTC’den çekilirler”
3365 kez okundu
3
Sivil Savunma canla başla çalıştı
3083 kez okundu
4
Karpaz tecavüz şoku ile sarsıldı!
2979 kez okundu
5
“Yeni Vizyonumuzda Müttefiklerimiz Çoğalmiştir”
2796 kez okundu
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü
Batı Şeria’da Ebu Fellah beldesine saldıran İsraillilere karşı koyan Filistinlilere ordu ateş açtı