DOLAR

32,3845$% -0.12

EURO

34,6198% -0.56

STERLİN

40,5112£% -0.77

GRAM ALTIN

2.390,74%-1,80

ÇEYREK ALTIN

3.923,00%-1,82

BİTCOİN

1957418฿%-4.06233

a

Sony üzdü! PlayStation VR2, PSVR oyunlarını desteklemeyecek

Sony, ilk olarak 2016 yılında piyasaya sürdüğü sanal gerçeklik gözlüğünün yeni neslini tanıtmak için hazırlık yapıyor. PlayStation 5 deneyimini artırmak ve daha fazla gerçeklik katmak için geliştirilen PlayStation VR2 modeli oldukça heyecan yaratıyor. Ancak bugünkü haberlere göre PlayStation VR2, orijinal PSVR oyunlarıyla uyumlu olmayacak.

PlayStation VR2, tüm gelişmiş özelliklere sahip

Platform Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, bugün PlayStation’un resmi podcast’inde konuştu. Açıklamasında PSVR 2’de PSVR oyunları için geriye dönük uyumluluk olmayacağını açıkça söyledi. Bu da PlayStation VR2’nin orijinal PlayStation VR oyunlarıyla çalışmayacağını gösteriyor.

Nishino’nun açıklaması ise şu şekilde: “PSVR oyunları PSVR 2 ile uyumlu değil, çünkü PSVR 2 gerçekten yeni nesil bir VR deneyimi sunmak için tasarlandı.” Ayrıca başkan yardımcısı sözlerine devam etti. “PSVR 2, dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikleyiciler, içten dışa izleme, 3D ses gibi tüm gelişmiş özelliklere sahip. Bu, PSVR 2’yi geliştirmenin orijinal PSVR’den tamamen farklı bir yaklaşım gerektirdiği anlamına geliyor.”


Sony’nin oynadıkça kazandıran PlayStation Stars programıyla ilgili beklenen haber!

Sony’nin oynadıkça kazandıran PlayStation Stars programıyla ilgili beklenen haber!

Sony’nin yeni sadakat programı PlayStation Stars kapsamında dağıtacağı ödüller belli olmaya başladı. İşte ayrıntılar!

Açıklamaya göre PSVR oyunlarının PSVR 2 uyumlu olmamasının teknik bir nedeni yok gibi duruyor. 2021’de duyurulan PSVR 2 için geriye dönük uyumluluk, Sony’nin şimdiye kadar yanıtlamaktan kaçındığı bir soruydu. PlayStation VR2 için şu anlık resmi bir etkinlik tarihi yok. Ancak 2023’te geleceği iddia ediliyor.

Bununla birlikte SIE Başkanı Jim Ryan da konuyla ilgili açıklama yaptı. “Şu anda PlayStation VR2’nin etkinliğinde kayda değer bir çekici VR içeriği hattını güvence altına almak için bağımsız ve üçüncü taraf geliştiricilerle ortaklıklara önemli miktarda para harcanıyor.”

PlayStation VR2, PSVR oyunlarını desteklemeyecek

Sony, ocak ayındaki CES 2022 açılış konuşmasında çeşitli açıklamalar yaptı. İlk olarak PlayStation 5 VR başlığının resmi teknik özelliklerini paylaştı. Ayrıca VR denetleyicisinin adını da onayladı: PlayStation VR2 Sense denetleyicisi.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de iPhone 14 ön siparişleri başladı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0