DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Bakan Çavuşoğlu ve KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti

Bakan Çavuşoğlu ve KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yerli Ürünler Haftası kapsamında meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin sektörle buluşturulması amacıyla, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ile birlikte Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Okul bünyesinde bulunan atölyeleri gezerek öğrencilerle bir araya gelen Çavuşoğlu ve Kamacıoğlu, öğrenciler tarafından uygulanan işlemleri yerinde inceledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin sektörle buluşturulmasının ve sektörün de ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasının önemine vurgu yaptı.

Son dönemde mesleki eğitimde çok önemli adımlar attıklarını, var olan algıları yıktıklarını ve ciddi bir öğrenci artışı yakaladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bu olumlu adımların neticesinde meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin kendi alanlarında bulunan sektörlere de katkı sağlayacağını söyledi.

Tüm paydaşlara çağrıda bulunarak, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin ilgili sektörler içerisinde görev almalarının önünün açılması için adımlar atılması gerektiğine de dikkat çeken Çavuşoğlu, Sanayi Odası ile gerçekleştirilen ziyaretin bu kapsamda önemli bir adım olduğunu belirterek, Ali Kamacıoğlu’na ve Sanayi Odası’na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

“Birlikte hareket ederek, gençlerimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Nitelikli elemanlar yetiştiriyoruz ancak sektörle buluşturamıyoruz.” diye konuşan Çavuşoğlu, öğrencileri eğitim sürecinin başında sektörle buluşturmaları gerektiğine vurgu yaparak bu kapsamda bazı adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.
Konuşmasının sonunda, meslek liselerinde artan öğrenci sayısını da dikkate aldıklarını belirten Çavuşoğlu, Lefkoşa’da yapmayı planladıkları yeni meslek lisesi yerleşkesi için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ise meslek lisesi eğitiminin sanayi açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Teknik eleman ihtiyacı sanayi sektörünün en önemli açığıdır. Bu alanda yetişmiş insanlara her zaman ihtiyaç vardır. Meslek liseleriyle oda olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmek arzusundayız” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Veteriner Dairesi’nden işletmelere uyarı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0