DOLAR

32,4080$% 0.18

EURO

35,4016% 0.19

STERLİN

41,4758£% 0.63

GRAM ALTIN

2.323,82%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%0,29

BİTCOİN

2301850฿%3.00453

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük′ü 39′uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük′ü 39′uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri, bir halk adamı, bir doktor, bir gazeteci, bir politikacı ve her şeyden önemlisi Atatürkçü, çağdaş, özgürlükçü Dr. Fazıl Küçük’ü 39’uncu ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygı, özlem ve minnetle andıklarını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel Küçük’ün 39. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk Toplumu’nun varoluşu için vermiş olduğu mücadelesi, Kıbrıs’ta değerlendirin kararları ve Kıbrıs Türk’ün kaderine yön verir nitelikteydi.

O yıllarda Kıbrıs Türklerini topyekun yok etmek ve adayı Yunanistan’a ulaştırmak amacıyla Rum saldırıları ile Kıbrıs Türkleri itilip kakılmakta, hakları gasp edilmekte, yoksulluk, ezilmişlik ve umutsuzluklarla dolu karanlık bir dönem yaşamaktadır.

Fazıl Küçük, Kıbrıs’ın yetiştirdiği en değerli kişiliklerden biridir.

Kıbrıs Türk halkı içinden çıkan, insanları çok iyi tanıyan, ilk nefesinden son nefesine kadar toplum için var olan kalıcı bir liderdir. Hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü, ve güvencesi uğrunda adamış ve zor mücadele yıllarındaki sıkıntıları bağımsız cesareti ve inancı ile aşarak Kıbrıs Türküne ilham ve güç verdi.

O’nun ilkeleri, idealleri ve o dönemde vermiş olduğu mücadeledeki amaç düşüncesi kullanılmış en büyük manevi inançtır. ‘Türkiye için hayati olduğu kadar şeref ve haysiyet meselesi olan Kıbrıs davası, Türkiyesiz hiçbir zaman halledilemez ve edilemeyecektir.’ Kıbrıs’ın sözleriyle Türkiye’nin çözülemeyeceğini ifade eden Dr. Küçük`ün düşüncesi halen bugün yolumuza yön vermektedir.

Küçük’ün Devletimizi yüceltmek uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak vermiş olduğu hizmetleri asla unutmayacağımızı unutmayacağımızı bir kez daha vurgulayarak, onun yüce hatıraları cephesine saygıyla eğiliyoruz. Aziz ruhu şad olsun.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0