40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Üstel açıklamasında, Akar’ın 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın işgal değil, barışı ve güvenliği tesis eden bir adım olduğunu dünya kamuoyuna hatırlatarak, tarihi gerçekleri bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.
Üstel, “Sayın Hulusi Akar’ın, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını cesaretle ve kararlılıkla savunmasından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Bunun yanında, ELAM’lı AP üyesinin “tarihi çarpıtan, nefret ve düşmanlığı körükleyen” ifadelerini şiddetle kınadığını belirten Üstel, bu tür söylemlerin sadece Ada’da değil, Avrupa değerleri içinde de ayrımcılık ve kutuplaşmaya hizmet ettiğini kaydetti.
Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ve desteğiyle barış, huzur ve istikrar yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, “Tarihi çarpıtma çabaları ne haklı davamızdan bizi alıkoyabilir, ne de Doğu Akdeniz’deki meşru haklarımızdan geri adım attırabilir.” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Türk halkı adına Hulusi Akar’a teşekkür eden Üstel, uluslararası camiayı, nefret söylemleri karşısında adalet, hakkaniyet ve gerçeklerden yana tavır almaya davet etti.
Kaynak : Halkın Sesi

LTB Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu kursları başlıyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2167197 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
56016 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48669 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
46494 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
39375 kez okundu