DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2081212฿%-1.76046

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • “Başbakan Üstel’in görevi bırakacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor”

“Başbakan Üstel’in görevi bırakacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu gerek hükümet gerekse Başbakan Ünal Üstel ile ilgili ortaya atılan iddialar hakkında açıklama yaptı.

Hasipoğlu, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ünal Üstel hakkında çıkarılan dedikoduları şaşkınlık ve üzüntü içerisinde duyuyor ve sosyal medyada görüyorum. Bazı sosyal medya siteleri de sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakacağı şeklinde anlamsız haberler yaymaktadır. Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Başbakan Üstel’in ağır bir kornea nakli ameliyatı geçirdiğini kaydeden Hasipoğlu buna rağmen zaman kaybetmeden korunarak görevinin başına geçtiğini söyledi.

Yerel seçimlerde Başbakan Üstel’in yürüttüğü çalışmaları ve partinin elde ettiği başarıları hatırlatan Hasipoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ünal Üstel başkanlığındaki hükümetimiz gerek kamu çalışanlarını gerekse özel sektör çalışanlarını mağdur etmemiştir. Gerekli ekonomik tedbirleri alarak yüksek enflasyon ve Covid 19 pandemisinin yarattığı kötü mali tablolara rağmen ülkede istikrarlı bir ekonomik yapı sağlanmaya başlamıştır. Ne erken seçim vardır, ne de kurultay. Kimse sayın Üstel ile ilgili asılsız haberleri yayarak görevi bırakacağı dedikodusu yaymaya kalkmasın. Gerçekleştirdiğimiz Grup, MYK ve Parti Meclisi toplantılarında Başbakan Üstel’e tam destek kararı çıkarken, ayrıca tüzük değişikliği yapmak için kendisine yetki verilmiştir.”

Erken seçim olmayacağı gibi, erken kurultayın da söz konusu olmadığını vurgulayan Hasipoğlu, “Kurultayımız zamanı gelince yapılacaktır. En erken seçim 2025 cumhurbaşkanlığı ve 2026 yerel seçimleridir” dedi.

Hasipoğlu, Ünal Üstel başkanlığındaki UBP-DP-YDP hükümetinin yarattığı istikrar ve ciddi ekonomik tedbirler ile vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceğini söyledi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

UBP’den Üstel’e tam destek

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0