DOLAR

32,5792$% 0.3

EURO

34,8378% 0.22

STERLİN

40,4236£% -0.49

GRAM ALTIN

2.510,04%1,04

ÇEYREK ALTIN

4.280,00%0,76

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Başbakanlığa bağlı Deprem Denetim Komitesi çalışmalarını sürdürüyor:160 devlet okulundaki 650’ye yakın yapının ilk aşama denetimleri yapıldı

Başbakanlığa bağlı Deprem Denetim Komitesi çalışmalarını sürdürüyor:160 devlet okulundaki 650’ye yakın yapının ilk aşama denetimleri yapıldı

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre 6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında Başbakanığın hemen hareket geçtiği ve olası depreme yönelik ülkenin hazır hale getirilmesi için çalışmalarını başlattı.

Açıklamada, ilk adım olarak içinde bilim insanları, konuya paydaş odalar ve devlet yetkililerinin olduğu Başbakanlığa bağlı Deprem Denetim Komitesi’nin oluşturulduğu anımsatıldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında ilgili komite tarafından üretilen kararlardan biri olan ülkemizde bulunan ilk, orta ve liselerin depreme karşı risk denetimlerinin öncelikli olarak yapılması için harekete geçildiği belirtilen açıklamada, buna bağlı olarak; ülkede bulunan 160 devlet okulunun ve bu okulların içerisinde bulunan 740’a yakın yapının denetimlerinin yapımına hemen başlandığı vurgulandı…

Açıklamada, şu ana kadar 650’ye yakın yapının ilk aşama denetimlerinin gerçekleştirildiği ve yapıların listelendiği belirtilerek, yapı denetimlerinin ilk aşaması olan gözlemlerin bir kaç günlük süre içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi…

Deprem Denetim Komitesi’nin aldığı karar uyarınca gerçekleştirilen yapı denetimlerinin 5 aşamadan yapıldığı belirtilen açıklamada, bu aşamalar anımsatıldı…

Buna göre;
1- Gözlem: Uluslararası standartlara uygun şekilde yapılan gözlemler sonucunda yapıların depreme karşı risk öncelik sıraları belirleniyor.

2- İleri tetkik: Yapılan gözlemler sonucunda ortaya çıkan risk önceliği listesine göre ihtiyaç duyulan yapılarda ileri tetkik denetimlere ve laboratuvar çalışmalarına geçiliyor.

3- Fizibilite: İleri tetkikler sonucu ihtiyaç duyulan yapıların güçlendirme projeleri çıkarılıyor ve fizibilite çalışmasına başlanıyor.

4- Güçlendirme: Fizibilite raporunun hazırlanmasından sonra uygun görülen yapıların güçlendirilmesine, diğerlerinin ise yıkımlarına geçiliyor.

5- Son kontrol: Güçlendirmesi tamamlanan yapılarla ilgili yürütülen çalışmaların verimliliği, uygunluğu ve yapı güvenliği son kez kontrol ediliyor.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yasama görevini gerçekleştirdi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0